34 yıl önce öldürülen eski İsveç Başbakanı Olof Palme'nin cinayet dosyası kapatıldı

34 yıl önce öldürülen eski İsveç Başbakanı Olof Palme'nin cinayet dosyası kapatıldı

İsveç'in 28 Şubat 1986'da suikasta kurban giden Başbakanı Olof Palme'nin katil zanlısının İsveçli Stig Engström olduğu açıklandı.

1986 yılında sinema çıkışında öldürülen eski İsveç Başbakanı Olof Palme'nin, grafik tasarımcısı Stig Engström tarafından öldürüldüğü açıklandı. Engström'ün hayatını kaybetmesi nedeniyle Palme'nin cinayet dosyası kapatıldı.

1986 yılında öldürülen eski İsveç Başbakanı Olof Palme, suikast sonucu hayatını kaybetmişti. Palme'nin Stockholm'de sinema çıkışında eşi ve oğlu ile birlikteyken uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlatılan dava yıllarca sürdü.

Palme suikastı dosyasının Başsavcısı Krister Petersson, basına yaptığı açıklamada, katil zanlısının 2000 yılında ölen Stig Engström olduğunu söyledi.  Başsavcı Krister Patterson, bugün yaptığı basın açıklamasında Palme'nin Skandia Sigora şirketinde çalışan grafik tasarımcısı Stig Engström tarafından öldürüldüğünü açıkladı. 2017 yılından bu yana soruşturmayı yürüten Başsavcı Patterson, Stig Engström'ün 2000 yılında intihar etmesi nedeniyle sorgulanamayacağını gerekçe göstererek Palme'nin cinayet dosyasının da kapatıldığını açıkladı. "Engström'ün hayatını kaybetmesi nedeniyle suçlamaları yapamayacağım için dosyayı kapatma kararı verdik" diyen Savcı, Engström'ün tek başına hareket ettiğini ifade etti.

ENGSTRÖM İYİ SİLAH KULLANIYORDU

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, Palme'nin vurulduğu yerin hemen yanındaki Skandia finans şirketinde çalışan Engström, o gece binayı saat 23.19'da terk etti. İki dakika sonra da Palme vuruldu.

Engström, ifadesinde yolda yürürken kaldırımda sırt üstü yatan birini gördüğünü belirterek "Yerde kan gördüm. Metro istasyonuma gidip gitmeme konusunda tereddüt ettim." demişti. 

Haberde, Stig Engström'ün silah eğitimi aldığı ve saldırıda kullanılana benzer bir tabancaya erişimi olduğu belirtildi. 

Engström'ün silah koleksiyonu bulunan bir arkadaşının olduğu, bu kişinin Amerikan ordusunda bir süre görev yaptığı ve Magnum marka tabancalara özel ilgisi olduğu kaydedildi. Palme, Magnum'la vurulmuştu. 

Sosyal Demokrat lider Palme, 34 yıl önce başkent Stockholm'ün merkezinde suikasta uğramıştı. Eşi Lisbet Palme ile gece sinemadan çıkarken vurulan Olof Palme, karnına isabet eden iki kurşunla kaldırımda can vermişti. Saldırıda Lisbet Palme de yaralanmıştı.

İsveç haberler cinayet