33 yaşındaki İrlandalı ralli pilotu Craig Breen, geçirdiği bir kaza sonucu hayatını kaybetti

Dünya haberleri 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler
33 yaşındaki İrlandalı ralli pilotu Craig Breen, geçirdiği bir kaza sonucu hayatını kaybetti

Dünya Ralli Şampiyonası'nda (WRC) mücadele eden 33 yaşındaki İrlandalı pilot Craig Breen, test sürüşünü gerçekleştirdiği esnada kaza yaparak hayatını kaybetti. Breen'in araçta bulunan yardımcısı James Fulton'ı ise kazada yara almadı.

İrlandalı ralli pilotu Craig Breen, 33 yaşında hayata veda etti. 

Takımı Hyundai Shell Mobis World'den yapılan açıklamada, şampiyonanın dördüncü ayağı Hırvatistan Rallisi hazırlıkları kapsamında İrlanda'nın Waterford kentinde test sürüşüne çıkan Breen'in geçirdiği kaza nedeniyle vefat ettiği, araçta bulunan yardımcısı James Fulton'ın ise kaza sırasında yara almadığı belirtildi.

Takımının yanı sıra WRC, Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA) Başkanı Muhammed Ben Sulayem ve 2022 WRC şampiyonu meslektaşı Fin Kalle Rovanpera, hayatını kaybeden Breen'in ailesine, arkadaşlarına ve hayranlarına başsağlığı diledi.

Üç etabı tamamlanan WRC'nin ikinci ayağı İsveç Rallisi'ni ikinci sırada tamamlayan Breen, pilotlar klasmanında 19 puanla 6. sırada yer alıyordu.

Gençler Dünya Ralli Şampiyonası'nı 2011'de, Super 2000 Dünya Ralli Şampiyonası'nı ise 2012 yılında kazanan Craig Breen, Monte Carlo, Galler, Fransa ve İspanya'da düzenlenen ralli şampiyonalarında da podyumun zirvesine çıkmıştı.

 

Kaynak: AA

Dünya Ralli Şampiyonası WRC Craig Breen