3 bin bölüm yaptı! 19 yılın ardından Ellen DeGeneres programını bitiriyor

3 bin bölüm yaptı! 19 yılın ardından Ellen DeGeneres programını bitiriyor

Dünyanın en ünlü talk show programlarından birine imza atan Ellen DeGeneres, 18 sezondur yaptığı programını gelecek sene bırakacağını açıkladı. Eylül 2003'ten beri yayınlanan 'Ellen DeGeneres Show'un geçen ay 3 bininci bölümü yayınlanmıştı.

Ellen'ın şovunda yeni çalışanları mobbing yapıldığı ve çalışma şartlarının yıpratıcı olduğu iddialarının ardından reytingler çakılmıştı.

18 sezondur devam eden ve 3 binden fazla programı yayımlanan programla ilgili açıklamayı DeGeneres ve Warner Brothers'ın çarşamba öğleden sonra yapması beklenirken, 63 yaşındaki Ellen DeGeneres çalışanlarını programın 2021-2022 sezonunun sonunda noktalanacağı konusunda bilgilendirdiği ifade edildi.

3 bin bölüm yaptı! 19 yılın ardından Ellen DeGeneres programını bitiriyor - Resim : 1

Son yıllarda ratingler düşse de ABD’deki uzun soluklu ve ses getiren yapımlardan biriydi. Çok sayıda ünlü isim programa konuk oldu. 63 yaşındaki sunucu, geçen yıl eylül ayında, programdaki çalışma koşullarının kötü olduğuna dair şikayetler üzerine, izleyicilerin önünde özür dilemiş, "Bir inceleme yaptırdık ve burada hiç olmaması gereken şeylerin olduğunu öğrendim" demişti.

16’ncı sezon sonunda bırakmak istediğini ancak kendisine dört yıl daha programı sürdürmesi için ısrar edildiğini söyleyen DeGeneres, "Ben bir yıl olsun diye direttim. Onlar, 'Olmaz' dedi, sonunda üç yılda anlaştık yani bu önceden planlanmış bir şeydi" derken, programı bitirme kararını Hollywood Reporter’a açıklayan DeGeneres, "Yaratıcı insanlar sürekli yeni şeyler denemeyi sever. Mükemmel bir şov ve eğlenceli olsa da benim için artık bir meydan okuma değil. Eğlenceliydi ama artık bana şevk vermiyor" ifadelerini kullandı.

3 bin bölüm yaptı! 19 yılın ardından Ellen DeGeneres programını bitiriyor - Resim : 2

Deneyimli sunucu, programı bitirmesinde olumsuz çalışma koşullarının etkisi olup olmadığına ilişkin soruya ise "Neden bu olsaydı 19'uncu sezona başlamazdım. Hemen bitirirdim" yanıtını verdi.

Yıllar boyunca çok güzel anılar biriktirdiğini ifade eden DeGeneres, son programda veda ederken zorlanacağını bildiğinin de altını çizdi.

İlk kez 2003 yılında televizyonlarda yayınlanmaya başlayan, türünün en uzun soluklu programlarından biri olan Ellen ile birlikte 1986'dan 2011'e kadar süren Oprah Winfrey Show ve 20 yıldan fazla süren Phil Donahue Show ulusal çaptaki programlar arasında yer alıyor. 

Kaynak: Haber Global TV

Ellen DeGeneres