20 yıldır mağarada yaşıyor! 'Virüs ayrım yapmıyor' sözleriyle aşı karşıtlarına tepki gösterdi

koronavirüs
20 yıldır mağarada yaşıyor! 'Virüs ayrım yapmıyor' sözleriyle aşı karşıtlarına tepki gösterdi

65 yaşındaki Panta Petrovic, Sırbistan'ın güneydoğusundaki Pirot şehrinde yazları ağaç üstünde kışları mağarada yaşamasına karşın, geçen sene yakınlardaki kasabaya yaptığı ziyarette dünyanın bir pandemi ile mücadele ettiğini öğrenince koronavirüs aşısı yaptırdı ve aşı karşıtlarına tepki gösterdi

Sırbistan'ın güneydoğusundaki Pirot şehrinde 65 yaşındaki Panta Petrovic, yaz aylarını Gradasnicka nehri yanındaki bir ağacın üzerine inşa ettiği barakada, kış dönemini ise Stare dağının eteklerindeki mağarada geçiriyor.

Sırbistan'da yaklaşık 20 yıl önce sosyal mesafeyi bir yaşam biçimi haline getiren ve toplumdan uzaklaşmak için bir mağarada yaşanmaya başlayan Panta Petrovic, koronavirüs aşısı yaptırdığını söylerken, insanlara da koronavirüs aşısı olma çağrısında bulundu. 

20 yıldır mağarada yaşıyor! 'Virüs ayrım yapmıyor' sözleriyle aşı karşıtlarına tepki gösterdi - Resim : 1

"VİRÜS AYRIM YAPMIYOR"

20 yıl önce toplumdan uzaklaşan Petrovic, geçtiğimiz yıl yakınlardaki kasabaya yaptığı ziyarette tüm dünyayı kasıp kavuran pandemi ile mücadele edildiğini öğrendi. Aşı hakkı oluşunda ise hemen aşısını yaptırarak, herkese aşı olmaları çağrısında bulundu. 'Mağara adamı' Petrovic, "Virüs ayrım yapmıyor. Benim mağarama da gelebilir" dedi.

Aşı karşıtlarını ise anlamadığını belirten Petrovic, hastalıkları yok etmeye yönelik her türlü adımı desteklediğini belirtti. 

Yıllar önce izole bir hayat sürmenin kendisine özgürlük hissi verdiğini hissettiğini belirten Petrovic, "Ekstra doz dahil olmak üzere, 3 dozu da olmak istiyorum. Her vatandaşa aşı olma çağrısı yapıyorum. Herkese" diye konuştu.

20 yıldır mağarada yaşıyor! 'Virüs ayrım yapmıyor' sözleriyle aşı karşıtlarına tepki gösterdi - Resim : 2

Neden keşiş hayatı yaşadığı sorulan Petrovic, "Şehirde özgür değildim, her zaman yolunuza birileri çıkar, ya eşinizle ya komşularınızla ya da polisle tartışırsınız, burada kimse benimle uğraşmıyor. Ayrıca para lanetlidir, insanları şımartır. Bence hiçbir şey insanı para kadar bozamaz" ifadelerini kullandı.

Geçen Aralık ayından bu yana Sırbistan, 6,7 milyonluk nüfusunun neredeyse üçte birini aşılarken, şu ana kadar 722 bin 220'den fazla vaka, 7118 ölüm kaydedildi. 

20 yıldır mağarada yaşıyor! 'Virüs ayrım yapmıyor' sözleriyle aşı karşıtlarına tepki gösterdi - Resim : 3

"BU ÖZGÜRLÜĞÜ PARAYLA SATIN ALAMAM"

Son 10 yıldır doğa ile iç içe yaşayan Petrovic, gençliğinde yurt dışında çalışarak elde ettiği emekli maaşıyla geçindiğini, toplumsal beklentilerden uzak özgür bir hayat sürdüğünü söyledi.

Petrovic, "Şimdi yaşadığım özgürlüğü parayla satın alamam. Elektrik ve su faturası yok. Temel ihtiyaçlarımı doğanın bana sunduklarıyla karşılıyorum." diye konuştu.

Kışın sona ermesiyle 25 metre uzunluğundaki mağaradan çıkarak "yazlık" evine geçtiğini, yanına keçi, oğlak, köpek, kedi ve tavuklarını da getirdiğini dile getiren Petrovic, hayvanları arasında vahşi bir domuzun da bulunduğunu anlattı. Petrovic, "Vahşi domuzu mağarada yaşarken buldum. Üç senedir benimle. Bulduğumda 9 kiloydu, şimdi 200." ifadelerini kullandı.

20 yıldır mağarada yaşıyor! 'Virüs ayrım yapmıyor' sözleriyle aşı karşıtlarına tepki gösterdi - Resim : 4

KURTLARIN SALDIRISINA UĞRADI

Nehirde yıkanan, toprağın üzerinde uyuyan Petrovic, kış aylarında mağarada kaldığı dönemde kurtların saldırısına uğradığını, kurtların iki kuzusunu ve dört oğlağını aldıklarını ve bir daha da geri dönmediklerini söyledi.

İnsanların, neden böyle bir hayatı tercih ettiği konusunda kendisine sorular sorduğunu aktaran Petrovic, "Beş kez aşık oldum ama hiç evlenmedim. Altı çocuğum var. Onların bana karışma hakkı yok. Çünkü ben de onların hayatlarına karışmıyorum." dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Sırbistan koronavirüs aşısı