15 yıl önce öldü, faturaları düzenli ödendiği için kimse fark etmedi!

15 yıl önce öldü, faturaları düzenli ödendiği için kimse fark etmedi!

İspanya'nın başkenti Madrid'de faturaları her ay otomatik ödendiği için kimsenin arayıp sormadığı yaşlı kadının 15 yıl önce öldüğü anlaşıldı

1926'da doğan Isabel Rivera Hernandez adlı kadın 1965'te Jose del Hierro caddesinde bir apartmana taşındı. Hayatının son 20 yılında Juan Molina Munoz adlı mimarla birlikte yaşıyordu. Munoz'un apartmanda yöneticilik yaptığı dönemde komşularla araları açıldı. Munoz'un ölümünün ardından yalnız kalan kadın, bir tek kapıcıyla iletişim kuruyor, diğer hiç kimseyle tek kelime konuşmuyordu. 

Aidatı, faturaları gibi tüm masrafları için otomatik ödeme talimatı veren Isabel Rivera Hernandez en son Eylül 2004'te görülmüştü. 

İspanya gazetesi El Mundo'ya göre, yaşlı kadın doğal yollarla, banyo yaparken hayatını kaybetmiş, banyodaki nemli ortam ve havalandırmanın iyi çalışması nedeniyle ceset bozulmadan mumyalaşmış, bu nedenle kokmamıştı.

Kadının komşularından 78 yaşındaki Emilio Munoz'un bir gün Noel ışıkları sökülürken kablolardan birinin Rivera'nın balkonu ile sokak lambasının arasında kalmasından sonra birilerinin kadının evine tırmanabileceği düşüncesiyle evine gidince polisi aramış. Munoz, "Polisler gelerek kabloyu kesti. Yetkililerden birine apartmana kadından hiç ses gelmediği için bir göz atmalarını söyledim. Ölmüş ya da başka bir şey olabilirdi. Posta kutusuna baktık ve elektrik faturalarına baktık, hepsi düzenli ödenmişti. Bu güzden yaşıyor olduğunu düşündüm. Başka ne yapabilirdim?" dedi.

Kadının evinin yakınındaki bankada çalışan bir yetkili de kadının faturalarının düzenli olarak ödenmesi, hiçbir gecikme olmamasına karşın merak etmiş, yine de şüphelenerek evine gitmiş ancak kapı açılmamıştı.

8 YIL ÖNCE ÖLDÜ, KİMSE FARKETMEDİ

ALMANYA'DA DA BENZERİ YAŞANDI

Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Münster kenti yakınlarında bulunan Senden'de yalnız yaşayan Heinz H. adlı emekli Alman, 2011 yılında evinde hayatını kaybetti ancak bu kişinin öldüğünü 8 yıl boyunca kimse fark etmedi. Emekli Alman'ın cesedi bu süre boyunca evinde kaldı ve iskelete dönüşmüştü.

Emekli adamın faturalarının bankaya verdiği otomatik talimat sayesinde düzenli ödendiği, böylece kimsenin bir şey fark etmediği düşünülmüştü.

İspanya Madrid mumya haberler