106 yaşındaki kadın önce İspanyol gribini, şimdi de koronavirüsü yendi

koronavirüs
106 yaşındaki kadın önce İspanyol gribini, şimdi de koronavirüsü yendi

İspanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen 106 yaşındaki Ana del Valle isimli kadın, yoğun bakım tedavisinin ardından tamamen iyileşti.

İspanyol Olive Press gazetesinin haberine göre 1913 yılında doğan ve henüz 5 yaşındayken İspanyol gribini yenen Ana del Valle isimli kadın, ağır şekilde geçirdiği koronavirüs hastalığını atlattı.

Son 8 yılını Alcala del Valle kentinde yaşlılar evinde geçiren del Valle, geçen ay 60 komşusu ve 20 çalışanla birlikte Kovid-19'a yakalandı. Hastalılığı ağır seyreden ve yoğun bakıma alınan del Valle, birkaç gün önce iyileşti ve taburcu edildi. 

106 yaşındaki del Valle, İspanya'da Kovid-19'u yenen en yaşlı hasta oldu.

İKİ DÜNYA SAVAŞI, 3 SALGINDAN SAĞ ÇIKTI

İSPANYOL GRİBİ 20'NCİ YÜZYILIN TRAJEDİSİ 

"İspanyol influenzası" olarak da bilinen ve 1918-1919 yıllarında boy gösteren İspanyol gribi ise 20'inci yüzyılın en ölümcül pandemiklerden biri olarak tarihe geçti.

Uzmanlar söz konusu pandemiğin 25 ila 50 milyon insanın ölümüne yol açtığını değerlendiriyor. 

Birinci Dünya Savaşı'nda tam olarak nerede ortaya çıktığı bilinmeyen ancak ABD kökenli olduğu düşünülen virüs, kısa sürede Avrupa'ya yayıldı. Yaz aylarında yaygınlaşan virüsü kapan kişiler, zatürre belirtilerinin ardından birkaç gün içinde hayatını kaybetti. 

Birkaç dalga halinde Avrupa'yı vuran virüs, son iki dalgada ciddi can kaybına yol açtı ve 20-40 yaşlarındaki kişileri hedef aldı. 

İnfluenzaya yönelik tedavi bulunamaması nedeniyle ülkeler izolasyon, karantina, kişisel hijyen, dezenfektan kullanımının yaygınlaştırılması gibi önlemler aldı. 

İspanyol influenzasının dünya çapında yaklaşık 100 milyon kişinin hayatına mal olduğu düşünülüyor.

İspanya İspanyol gribi koronavirüs haberler son dakika haber