1 milyon sterlinlik ödülü kazanıp çalıştığı işe geri döndü

1 milyon sterlinlik ödülü kazanıp çalıştığı işe geri döndü

Online kazı kazan oynayıp 1 milyon sterlin (7 milyon 780 bin TL) kazanan bekar baba, birkaç gün sonra haftada 60 saat çalıştığı aşçılık işine dönerek herkesi şaşırttı

İngiltere'de bir bar aşçısı olarak çalışan 36 yaşındaki Dizdis Pirags, cumartesi günü Preston'daki Hungry Horse barında geçirdiği öğle yemeği molası sırasında, kalan 6,50 sterlinini (yaklaşık 50 TL) Ulusal Piyango hesabında harcamaya karar verdi.

Barın üstündeki dairesindeyken parasını bir kazı kazan oyununa yatıran Letonya doğumlu mutfak yöneticisi Pirags, 1 milyon sterlin bulduğunu fark edince afalladı. 

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Pirags, başına konan bu talih kuşu sayesinde 5 yaşındaki oğluna daha iyi bir gelecek, daha bir eğitim, daha iyi bir ev verebileceğini söyledi. Pirags, "Oğlum hayatımdaki en önemli kişi. Her şey onunla ilgili. Bu aslında benim param değil, hepsi onun. Bu gerçek bir Noel mucizesi, inanamıyorum" dedi. 

9 yıl önce Birleşik Krallık'a taşınan Pirags, kazandığı ikramiyeyle 280 bin sterline (yaklaşık 2 milyon 175 bin TL) 4 yatak odalı Barrat evlerinden satın aldı ve günde 12 saat olmak üzere, hafta sonları dahil, haftada 60 saat aşçı olarak çalıştığı bardaki işine geri döndü. 

İngiltere kazı kazan büyük ikramiye