Kıbrıs Zafere Doğru 14. Bölüm izle full | TRT 1 yeni bölüm tek parça izle

Kıbrıs Zafere Doğru

TRT 1'de Kıbrıs Zafere Doğru dizisinin 14. bölümü yayınlandı. 12 Kasım Cuma günü yayınlanan dizinin 14. bölümü internete yüklendi. Kıbrıs Zafere Doğru dizisinin 14. bölümünü tek parça izleyebileceğiniz link haberimizde. Bir Zamanlar Kıbrıs 14. Bölüm İzle.

Kıbrıs Zafere Doğru dizisinin 14. bölümü TRT 1 ekranlarında 12 Kasım günü yayınlandı.

Kıbrıs Zafere Doğru 14. Bölümde ne oldu?

Yüzbaşı Cengiz Topel’in öldürülmesi üzerine Ankaralı, Türkiye’ye dönüp arkadaşının cenazesini annesine teslim etmeden önce intikam yemini eder. Bu yolda yalnız hareket edip başka kimsenin sorumluluğunu almak istemeyen Ankaralı’yı, mücahit kardeşleri yalnız bırakmaz. Kıbrıs, Yüzbaşı Cengiz’e gözyaşlarıyla dolu bir cenaze merasimi düzenlerken Ankaralı, intikam için ölüm görevine çıkar. Ankaralı’nın gerçek adı ve soyadını içeren mektup geride kalanlara ulaştırılır. Ankaralı’nın vedası sadece Kıbrıs’a değil tüm sevdiklerine acı bir haberle gelir.

Kıbrıs Zafere Doğru 13. Bölümde ne olmuştu?

Türkiye’nin, Kıbrıs’a ilk resmi hava müdahalesinin ardından Erenköy sevinç içindedir. Diğer tarafta ise Erenköy’ü top atışına tutan Rum hücum botlarını ölüm dalışı ile batıran Cengiz Topel’in uçağı düşmüştür. Paraşütü ile Rum tarafına inebilen Yüzbaşı Cengiz, esir düşmüştür. Şimdi Cengiz için ölüm kalım savaşı başlamıştır. Ya Rumların işkencesinde konuşacak ya da ölümü tercih edecektir. Kendisine yapılan işkencenin boyutu her geçen dakika artarken Erenköy yeni saldırılar ile karşı karşıya kalır. Yunan uçakları devreye girip Erenköy üstünde uçuşa başlarken Türkiye’nin 64 savaş jeti devreye girer ve Yunan uçaklarını Erenköy’den kovup kahraman Mücahit’in direnişini taçlandırır. Erenköy’de zafer Kıbrıs Türkleri’ni beklerken adanın dört yanında hem Türk subayı hem de mücahitler bu direniş destanı için büyük bedeller öder.

Kıbrıs Zafere Doğru 14. Bölüm izle full | TRT 1 yeni bölüm tek parça izle - Resim : 1

KIBRIS ZAFERE DOĞRU 14. BÖLÜM İZLE

Kıbrıs Zafere Doğru dizisinin 12 Kasım'da yayınlanan 14. Bölümünü tek parça full olarak izleyebileceğiniz link.

ÖNEMLİ NOT: TRT'nin linkteki TRTizle sitesine Facebook, Google ya da Apple ID'nizle giriş yapmanız gerekmektedir. Bu hesaplardan biriyle giriş yapıldığında dizi ücretsiz olarak olarak seyredilebilmektedir.

Kıbrıs Zafere Doğru dizisinin konusu

"Bir Zamanlar Kıbrıs" adıyla başlayan ve Kıbrıs Zafere Doğru diye devam eden dizi, Kıbrıslı Türklerin var oluş mücadelesini anlatıyor. 1963 ile 1974 yılları arasında Ada'daki Türklere uygulanan Rum-Yunan zulmünü gerçek olaylardan esinlenerek ekrana taşıyor. Kıbrıslı Türkler, o yıllarda Ada'da yaşadıklarını en zorlu zamanları olarak hatırlıyor. En büyük istekleri ise o günleri tekrar yaşamamak. Tarihlerinin böyle büyük bir yapımla ekranla taşınacak olması, Kıbrıs Türkleri açısından büyük önem taşıyor.

1963 yılında adanın pastoral coğrafyasında neşeli hayatlarını süren sakız tüccarı Dereli ailesi, Kanlı Noel olarak bilinen olayların başlaması ile diğer Türk aileler gibi saldırıya uğrar. Birbirlerinden ayrı düşen aile fertleri kasabalarından sürülüp zorunlu bir göçe başlarken ailenin başındaki Kemal Dereli kendi ailesiyle birlikte göç yolundaki binlerce Türk’ün lideri haline gelir.

Kıbrıs’ta yaşam mücadelesi sürerken Türkiye’den adaya gizli görevle yollanan Ankaralı ise Lefkoşa’da olayların seyrini değiştirir. Adada gizli kahramana dönüşen Ankaralı ve ayrı düştüğü nişanlısının hasretle ve yaşam mücadelesi ile harmanlanan aşkı da Dereli ailesinin hikayesi ile iç içe geçer.

Oyuncular:

Yapımını TMC Film’in, yapımcılığını Erol Avcı’nın üstlendiği, senaryosunu Emre Özdür, Başar Başaran, yönetmenliğini Hakan İnan’ın yaptığı “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisinde, Ahmet Kural, Pelin Karahan, Serkan Çayoğlu, Gülper Özdemir, Tayanç Ayaydın, Devrim Saltoğlu, Hasan Küçükçetin, Deniz Baytaş, Miray Akay, Ahmet Somers, Sümeyra Koç, Hakan Güner, Nebil Sayın rol alıyor.

KIBRIS ZAFERE DOĞRU 14. BÖLÜM FRAGMANI

trt 1 izle dizi izle dizi haberleri trt dizileri Kıbrıs Zafere Doğru son bölüm izle bedava dizi izle Kıbrıs Zafere Doğru yeni bölüm izle