Zuckerberg'den geri vites: Dövüşmeyelim de...

Elon Musk
Zuckerberg'den geri vites: Dövüşmeyelim de...
Fotoğraf: DepoPhotos

Twitter'ın (X) sahibi Elon Musk, Meta'nın üst yöneticisi Mark Zuckerberg ile girdiği tartışmadan sıyrılmanın yollarını arıyor.

Musk, rakibiyle girdiği kavgadan sıyrılmak için ameliyat olması gerektiğini iddia etmek gibi pek çok bahane bulmuştu.

Elon Musk, şimdi de daha farklı bir öneriyle ortaya çıktı: Zuckerberg ile giderek artan bir dehşete kapılmasına neden olan göğüs göğüse mücadele yerine "asil" bir tartışma yapmak istiyor.

"Muhteşem bir gelecek nasıl inşa edilir" başlıklı bir "kafes maçı münazarası" öneren TED küratörü Chris Anderson'a yanıt olarak "Bu da iyi bir fikir gibi geliyor" diye tweet attı.

Anderson, "Engel tanımak yok...Gerçek engeller hariç" diye yazdı. 

Musk yanıt olarak "Bu gerçekten (inanıyorum ki) asil bir spor olarak dövüşmektir. Ayrıca, alçakgönüllülükle, daha önce asil amaçlar için savaşmış olanlara olan hayranlığımızı ifade etmeyi umuyoruz."

Konuyu haberleştiren The Byte'a göre, satır aralarını okumak için fazla bir şey gerekmiyor: "50'li yaşlarında olan Musk, fiziksel olarak en iyi döneminde hobi amaçlı dövüştüğü bilinen Zuckerberg ile dövüşmekten kesinlikle korkuyor."

Karşılıklı sataşmalar

Geçen hafta Zuckerberg tam da o anda meydan okumaya hazırdı.

Musk'ın "gün boyunca ağırlık kaldırdığını ve dövüşe hazırlandığını" iddia ettiği bir tweet'e yanıt olarak yazdığı Threads gönderisinde "Bugün hazırım" dedi.

Zuckerberg, "İlk meydan okuduğunda 26 Ağustos'u önerdim ama henüz onaylamadı. Nefesimi tutmuyorum" diye yazdı. 

Meta'nın üst yöneticisi ayrıca Musk'ın X'te "Zuck-Musk dövüşünü" canlı yayınlama önerisini de hedef aldı ve elde edilen gelirin "gaziler için hayır kurumuna" gideceğini söyledi.

Zuckerberg ikna olmadı ve hafta sonu "hayır işleri için gerçekten para toplayabilecek daha güvenilir bir platform kullanmaları" gerektiğini söyledi.

Musk, dövüş konusunda gerçek bir deneyime sahip olan ve sadece işyerinde halter kaldırmayan Zuckerberg'e karşı kazanma şansı konusunda biraz umutlu görünüyor.

The Byte'ın haberine göre, Musk, "Eğer dövüş kısa sürerse, muhtemelen ben kazanırım," diye düşündü. "Eğer uzun sürerse, o dayanıklılığı sayesinde kazanabilir."

Dayanıklılık kesinlikle Musk'ın güçlü yanı olmayacak. Ona göre, Zuckerberg'in neredeyse iki katı ağırlığında ve şüpheli yaşam tarzı alışkanlıklarına sahip.

Kaynak: Ajans Bizim

Mark Zuckerberg Elon Musk facebook twitter