Yeni nesil konsolların ilki göründü: Xbox Series X

Microsoft'a ait yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X, The Game Awards 2019 etkinliğinde tanıtıldı.

Başlarken belirtilmesi gereken Series X'in, Microsoft'un eski konsollarından çok farklı olduğu. Şu ana kadar Project Scarlett adı ile anılan konsol önceki nesillere neredeyse hiç benzemiyor. Xbox Series X aslında bir konsoldan daha çok oyun bilgisayarını andırıyor. Dikey yapıya sahip olan konsol tamamen siyah görünüyor. Ama içindekiler daha da etkileyici. 

Yeni nesil konsolların ilki göründü: Xbox Series X - Resim : 1

Güç canavarı bu yeni nesil konsol oyun tecrübesini kesinlikle çok daha ileriye taşıyacak. Bunun temelinide AMD'nin Zen 2 ve Radeon'ın RDNA mimarisi ile hayat bulan özel tasarım CPU sağlayacak. Hedefleri son derece yüksek olan bu işlemci 8K çözünürlüğü 120fps ve raytracing teknolojisi ile verecek. Ayrıca yükleme süresini azaltmak için SSD ile gelecek olan konsol daha çok yüksek seviye bir oyuncu bilgisayarına benziyor. 

Yeni nesil Xbox Series X yenilenmiş bir kablosuz kontrol cihazı ile gelecek. Kendisine daha geniş bir hedef kitle çizen kontrol cihazı hem eski Xbox One konsolları ile hemde Windows 10 kullanan bilgisayarlar ile uyumlu olacak. 

Yeni nesil konsol kendisine açılışta eşlik edecek olan ilk oyun tanıtımı ile birlikte geldi. İlk oyunu büyük beğeni toplayan "Senua's Saga: Hellblade II" Xbox Series X'e geleceği duyurulan ilk yapım oldu.  

Xbox Series X'in 2020 yılının son dönemlerinde kullanıcı ile buluşması bekleniyor.

Xbox Microsoft konsol yeni nesil