Yapay Zeka Hackerların Eline Geçti!

Yapay Zeka
Yapay Zeka Hackerların Eline Geçti!

Çin'de batılı ülkelere saldırılar düzenleyen hacker grubunun yapay zekadan destek aldığı ortaya çıktı.

Rusya, Kuzey Kore, İran ve Çin gibi ülkelerin sponsoru olduğu bazı hacker gruplarının yeni saldırılar için yapay zeka araçlarını kullandığı ortaya çıktı.

OpenAL, GPT modeliyle yapay zeka dünyasında söz sahibi. Microsoft ve OpenAL arasıonda iş birliği bilgisayar korsanlarını harekete geçirdi. Microsoft, yapılan incelemelerde Forest Blizzard olarak bilinen bir hacker grububun uydu iletişim protokollerini radar görüntüleme teknolojini ve özel teknik parametreleri anlamak için yapay zekadan yardım aldığını ortaya çıkarttı.

Yapay Zekaya Hataları Buldurttular

Çin'de bulunan ve batılı ülkeleri hedef alarak saldırılar yapan hacker grubu Salmon Typhoon'un ise koddaki bireysel hataları ve teknik bilgi işlem belgelerinin çevirilerini yapay zekaya yaptırdığı ortaya çıktı.

Microsoft korsanlara karşı güvenliği arttırmak için OpenAL ile birlikte çalıştığını duyururken “Tehdit aktörleriyle ilişkili varlıkları ve hesapları engellemek ve modellerimiz etrafındaki korkulukları ve güvenlik mekanizmalarını şekillendirmek için önlemler aldık" açıklamasını yaptı.