TikTok casusluk aracı olarak kullanılır mı? Uzmanından önemli değerlendirmeler

Teknoloji Haberleri

Hollanda'da güvenlik ve casusluk endişesi sosyal medya kısıtlamasına neden oldu. Devlet memurlarının kullandığı kamuya ait telefonlardan, Çinli sosyal medya platformu TikTok'un silinmesi istendi. Uzmanlara göre ise bu uyarı yersiz değil.

Haber Global muhabiri Emre Timur'un haberine göre, Amerika ve Avrupa'nın sosyal medya uygulaması TikTok'a olan güvensizliği sürerken, TikTok yasağına katılan ülke sayısı artıyor.

Siber Güvenlik Uzmanı Osman Demircan konuya ilişkin olarak "Amerika Birleşik Devletleri'nin birçok bakanlığı Avrupa Birliği Komisyonu'nda Avrupa Parlamentosu'nda İngiltere de Danimarka da ve Belçika da TikTok'un kullanımı kamu çalışanlarının arasında yasaklandı. Ve son yasakta Hollanda'dan geldi. Hollanda artık kamu çalışanlarının iş telefonlarında TikTok'u kullanmasına yasak getirdi. Sebebi ise güvenlikle casusluk iddiaları... Benzer şekilde çalışıyor birçok sosyal medya uygulaması ama burada güvensizlik Çin hükümetine karşı çünkü bizimle alakalı algoritma hesaplıyor kimliğimizi tarıyor." ifadelerini kullandı.

 



Kaynak: Haber Global TV

Hollanda TikTok yasak casusluk