Steam Deck nedir?

haberler
Steam Deck nedir?

Elden Ring oyuncuları için bir müjde de Steam Deck desteği ile geldi. İşte Steam Deck hakkında merak edilenler...

Steam Deck, oyun konsolu piyasasına üst düzey oyunlar ile girmenin planları içerisinde. Platform tüm oyunları desteklemese de pek çok oyun için destek sunacağı pek de sürpriz değil fakat uzun bir süredir merakla beklenen Elden Ring için Steam Deck desteği oyuncular için oldukça büyük bir sürpriz olmuş durumda.

elden ring steam deck

ELDEN RİNG İLE BAZI FROMSOFTWARE OYUNLARI İÇİN STEAM DECK DESTEĞİ

Uzun bir süredir beta sürecinde bulunan Elden Ring geçtiğimiz günlerde gece 2'de PC oyuncularına, sabah saat 8’de ise konsol oyuncuları için yayınlanma hazırlığında. Özellikle Elden Ring elde etmiş olduğu yüksek inceleme puanı 97 ile adından bir hayli söz ettirmişti. Bu anlamda 2022 senesinin en çok beklenen Fantastik RPG oyunu, şimdi de Steam Deck desteği ile gündem konusu.

Valve, Steam Deck desteği için oyunları dört ana gruba bölüyor. Bunlar, bilinmeyen, desteklenmeyen, oynanabilir ve doğrulanabilir biçiminde. Bilinmeyen ve desteklenmeyen oyunlar Steam Deck desteğine sahip olmayan oyunları barındırıyor. Steam için oynanabilir oyunlar platformda tam randımanlı olmasa da çalışan oyunlar. Elden Ring ise doğrulanan oyunlar arasında yer alıyor. Bu doğrultuda Steam Deck, tam performansı ile Elden Ring deneyimi isteyenlere de hissettirecek. Bununla birlikte Steam Deck’ten bir oyun bilgisayarı performansı beklememek lazım. Bu doğrultuda oyunun Steam Deck performansı da merak konusu.

Buna göre Steam, FromSoftware oyunları arasında Dark Souls 2: Scholar of the First Sin, Dark Souls 3 ve Sakiro oyunlarını da doğruladı.

STEAM DECK NEDİR?

Steam Deck için AMD ortaklığı ile birlikte geliştirilen özel APU ile elde oyun oynamak için optimize edilmiş durumda. Güçlü Zen 2 + RDNA 2 mimarisi ile beraber en son çıkan AAA oyunları oynatacak güce sahip.

Steam Deck'e giriş yapıldığı takdirde, tüm Steam kütüphanesi tıpkı diğer bilgisayarlarda yaşandığı gibi görünecek. Buna ek olarak her oyun öncesi oyun deneyimini yaşatan, uyumluluk derecelendirmesi görülebilecek. Ek olarak, özellikle de aranan bir deneyim bulunuyorsa kütüphanedeki uyumluluk derecelendirmelerine göre dinamik olarak filtrelenebilecek.

Rahat erişim için mükemmel bir biçimde konumlandırılmış kontrolleri bulunan Steam Deck'te ister analog çubukları istendiği takdirde de dokunmatik yüzeylerin kullanımı olabilecek.

Steam Deck şu anda Türkiye'den sipariş edilemiyor. Siparişlerin bölgesel olarak açılması yönünde beklenti bulunmakta.

STEAM DECK FİYATLARI

64 GB - 399 dolar
256 GB - 529 dolar
512 GB - 649 dolar

Steam