Sony Playstation 5 ne zaman çıkacak? Geliş tarihi açıklandı!

Sony Playstation 5 ne zaman çıkacak? Geliş tarihi açıklandı!

Sony merakla beklenen açıklamayı resmi olarak yaptı. PS 5'in ne zaman geleceği belli oldu!

Yeni Playstation'la ilgili birçok heyecan verici detay açıklandı. PS5 sadece grafik kalitesi arttırmakla kalmayacak, konsol dünyasına yeni bir çizgi çekecek. Sony PS 5'in 2020 yılının son çeyreğinde çıkacağı öngörülüyor.

Başlangıç olarak Sony'de depolama açısından büyük bir yeniliğe gidiyor. SSD kullanarak oyun içi ve yükleme ekranı sürelerini düşürmekle kalmayacak, kullanıcılara yeni bir depolama seçeneği sunacak. Yeni nesilde kullanıcılar sadece hikaye modu ya da çoklu oyuncu modunu indirebilecek. 

Mark Cerny yaptığı açıklamada "Oyunlara büyük bir veri yığını gibi davranmak yerine, daha akıllı bir yönetim sistemi sunacağız." dedi. 

Bir başka büyük değişiklik ise oyun kollarında gerçekleşecek. Sadece "titreme" yerine yeni nesil oyun kolları haptic teknoloji kullanacak. "Haptic" sistemi ile oyunlar sırasında, bir yarışta kaza yapmanız ya da bir maçta ikili mücadeleye girmeniz gibi durumlarda, çok daha gerçekçi ve hassas bir titreşim verecek. Araç sürerken toprak yol ve asfalt yol arasındaki farkı oyun kolu sayesinde hissedebileceksiniz. Ayrıca L2 ve R2 tuşları da aynı teknolojiyi kullanacak. Böylece bir silahın tetiği, bir yayın gerginliği ya da bir arabanın gaz pedalı kullanıcıya farklı hissettirecek. Yeni nesil oyun kolları aynı zamanda yeni hoparlör ve USB-C girişi ile birlikte gelecek.  

PS5 grafiklerde büyük bir geliştirme ile gelecek. Oyunlarda ışıklandırma yeni bir soluk getiren 'Işın izleme' teknoloji PS5'in yeni sistemi ile konsollara taşınacak. 

Sony aynı zamanda PS5 geliştirici kitlerinin, oyun geliştirme firmalarına dağıtıldığını ve yeni nesil oyunların üzerinde çalışmaların başladığını belirtti.

Playstation 5 PS5 ne zaman çıkacak Ray tracing grafik konsol USB-C