Sony'den Playstation 5 ile ilgili resmi bilgi geldi

Sony'den Playstation 5 ile ilgili resmi bilgi geldi

Merakla beklenen Playstation 5 ile ilgili henüz resmi bir tanıtım olmasa da Sony küçük bilgileri paylaşmaya devam ediyor.

Yayınlanan bir blog yazısında Sony CEO'su Jim Ryan Playstation 5 ile ilgili açıklamalarda bulunarak, Playstation 5'te gelişmiş bir güç tasarrufu modu bulunacağını söyledi. Kullanıcıların tercihe bırakılacak olan özellikle güç tasarrufu modunda Playstation 4'e göre 0.5 watt daha düşük elektrik kullanımı gerçekleştirilecek.  Jim Ryan'ın açıklamasına göre bu özelliği bir milyon kullanıcı seçse dahi ABD'deki 1,000 evin elektrik ihtiyacı kadar tasarruf edilmiş olacak. 

Yapılan bir çalışmaya göre sadece Amerika'da oyunseverlerin yıllık ortalama karbon salınımı 12 milyon ton. Bu rakam 2.3 milyon arabaya denk geliyor.  

Ryan'ın açıklamalarına göre, Sony bu alanda yaptığı çalışmalarla şimdiye kadar yaklaşık 16 milyon ton karbon salınımını engelledi ve önümüzdeki 10 yıl içinde bu rakamı 29 milyon tona yükseltmek istiyor. 

Playstation 4'ün dünya çapında 100 milyon adetten fazla sattığını düşündüğümüzde Sony'in bu hamlesi gerçekten büyük bir etki yaratabilir.

sony playstation PS 5 PS5 PS4 karbon salınımı