Samsung Galaxy AI'ye Türkçe dil desteği ne zaman gelecek?

Haber Merkezi
Samsung Yapay Zeka
Samsung Galaxy AI'ye Türkçe dil desteği ne zaman gelecek?

Samsung, Galaxy AI'ye güncelleyerek 3 yeni dil ekledi. Ayrıca 3 yeni lehçenin de yakında ekleneceğini müjdeledi.

Samsung'dan yapılan açıklamada Galaxy AI'ye Arapça, Endonezce ve Rusça'nın eklendiği duyuruldu. Ayrıca Avustralya İngilizcesi, Kantonca ve Kanada Fransızcasının da yakında lehçelere dahil edileceğini açıkladı.

Şu anda halihazırda 13 dilde kullanılabilen Samsung AI, kullanıcıların mobil yapay zekanın gücünden yararlanabilmesini sağlıyor.

Güney Kore merkezli firma bu yılın sonuna doğru Rumence, Türkçe, Felemenkçe ve İsveççe dillerinin yanı sıra Geleneksel Çince ve Avrupa Portekizcesi'nin de kullanılabilir hale geleceğini duyurdu.

Daha önce Türkçe seçeneğinin Haziran 2024'te gelmesi bekleniyordu. 

Galaxy AI, telefon görüşmelerinin gerçek zamanlı, iki yönlü ses ve metin çevirilerini oluşturarak seyahat ederken rezervasyon yapmayı ve başkalarıyla onların ana dillerinde sohbet etmeyi kolaylaştırıyor.

Ayrıca kolay bölünmüş ekran aracılığıyla canlı konuşmaları anında çevirerek karşılık konuşmalarının metin çevirilerini yapabiliyor.

Samsung'un Galaxy AI'si bağlama dayalı öneriler oluşturarak konuşmanın iyileştirilmesine de katkıda bulunuyor.

Yapay zeka tarafından oluşturulan özetler, önceden biçimlendirilmiş şablonlar ve kapak sayfaları oluşturarak verimi artırıyor.

Ses kayıtlarını yazıya dökme, özetleme ve hatta çevirmek için yapay zeka ve konuşmayı metne dönüştürme teknolojisini kullanıyor.

Haber makalelerinin ve web sayfalarının kısa özetlerini oluşturarak zamandan tasarruf edilmesini de sağlıyor.