İnternet hakkında çarpıcı araştırmanın sonuçları ortaya çıktı: Azı karar çoğu zarar

Teknoloji Haberleri

İnternet deyince akla hep zararları geliyor. Ancak Amerika'da yapılan araştırmada internetin bunamayı önlediği ortaya çıktı.

Haber Global muhabiri Emre Batuhan Topal'ın haberine göre, New York Üniversitesi, internet bağımlısı yaşlıları araştırdı. Araştırmada 50 ile 65 yaş arasındaki 18 bini aşkın kişi yıllarca izlendi. katılımcılara her iki yılda bir internet kullanımları soruldu. Mail göndermek, alışveriş yapmak, veya tatil rezervasyonu için interneti düzenli kullanıp kullanmadıklarına bakıldı.

Nörolog Dr. Serdar Taşdemir, konuya ilişkin olarak "Bu çalışmaya alınan kişiler tamamen normal herhangi bir demans bulgusu alzheimer bulgusu olmayan sağlıklı bireyler. Yaklaşık 17 yıl takipleri sonucunda internet kullanan iki saatten daha az kullanan bireylerde alzheimer oranının daha düşük görüldüğü tespit edilmiş." dedi.

Sözlerine devam eden Taşdemir, "Çocukların elinde telefon tablet görünce sinirleniyor, zararlarından bahsediyoruz ancak yapılan bu araştırma çocuklardan uzak tutmaya çalıştığımız telefonların tabletlerin yani internetin ileri yaşlarda unutkanlığa, bunamaya şifa olduğunu söylüyor. Tabii yine de internette harcanan zaman önemli." diye konuştu.

İnternettin zararına da değinen Taşdemir, "Özellikle genç popülasyonalarda 8 saatten fazla internet kullanımının dikkat eksikliği algıda bozukluklar gibi bazı bozukluklara sebep olduğunu biliyoruz." dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

internet araştırma Amerika