Internet Explorer'a eğlenceli veda: İyi bir ölüm, hiç özlemeyeceğim

Internet Explorer'a eğlenceli veda: İyi bir ölüm, hiç özlemeyeceğim

Teknoloji devi Microsoft, 27 yıl sonra Internet Explorer'ı kapatmaya karar verdiğini duyurduktan sonra sosyal medyada da pek çok kullanıcı, internet tarayıcısına eğlenceli paylaşımlarla veda etti. Güney Koreli bir yazılım mühendisi, temsili bir mezar yaptırdı.

Internet Explorer çevrimiçi hayatımızın ilklerinden biri olarak hafızalara kazındı. Microsoft, uygulamalarının ve hizmetlerinin Internet Explorer 11’i desteklemeyi bırakacağını duyurduktan sonra tarayıcıyı kapattı.

Microsoft, bundan sonra yola 2015 yılında başlattığı Edge isimli yeni tarayıcıyla devam edecek. Pek çok kişinin kullandığı ilk tarayıcılardan biri olan Explorer’ın kapatılması, sosyal medyanın da gündemine oturdu.

Explorer’ın emekliliği üzerine sosyal medyada kullanıcılar tarayıcıya, memler ve şakalarla veda etti. Bazıları, diğer tarayıcıları indirmek için Explorer kullanmayı özleyeceklerini söylerken, bazıları da yavaşlığı ile ilgili şakalar yaptı.

EXPLORER İÇİN BİR MEZAR YAPTIRDI

Bu vedayı ölümsüzleştirmek isteyen Güney Koreli yazılım mühendisi Jung Ki-young, 400 won (330 dolar) harcayarak Internet Explorer için bir mezar yaptırdı.

Mezar taşının üzerine Internet Explorer'ın simgesini yerleştiren Jung, ayrıca "Diğer tarayıcıları indirmek için iyi bir araçtı" notunu yazdırdı. Gyeongju şehrinde kardeşi tarafından işletilen bir kafede Internet Explorer için yaptırdığı mezar taşının gösterilmesi üzerine olay bir anda viral oldu.

"EXPLORER'I ÖZLEMEYECEĞİM"

Mezarın, çalışma hayatında çok büyük bir rol oynayan eski yazılıma dair hissettiği duygularını ifade ettiğini belirten Jung, "Tam bir baş belasıydı ancak aramızdaki ilişkiyi bir aşk ve nefret ilişkisi olarak tanımlayabilirim. Çünkü Explorer bir zamanlar bir döneme tek başına hükmetti" diye konuştu.

Internet Explorer'a eğlenceli veda: İyi bir ölüm, hiç özlemeyeceğim - Resim : 1

Mezar taşıyla insanları güldürmek istediğini ancak bu kadar dikkat çekmesini beklemediğini söyleyen Jung, "Bu da Explorer'a teşekkür etmem için bir sebep daha. Sayesinde dünya çapında bir espri yapmış oldum" dedi ve ekledi: "Gidiyor olmasından dolayı üzgünüm, ancak Explorer'ı özlemeyeceğim. Yani bu benim için daha çok emeklilik gibi, iyi bir ölüm."

Internet Explorer'a eğlenceli veda: İyi bir ölüm, hiç özlemeyeceğim - Resim : 2

1995'te hizmete giren Internet Explorer, 10 yıldan uzun bir süre boyunca dünyanın lider internet tarayıcısı olmuş ve Microsoft'un Windows yazılımlarının bir parçası olarak milyarlarca bilgisayarda kullanıma hazır olarak sunulmuştu. 2000'li yıllarda popülerliğini Google'ın Chrome tarayıcısına kaybeden Explorer, yavaş çalışması gerekçesiyle dalga konusu haline gelmişti. 

Kaynak: Haber Global TV

internet explorer Microsoft