Futbolcuların süper lüks jetleri

futbol Lionel Messi
Futbolcuların süper lüks jetleri

Messi'den Neymar'a kadar birçok futbol yıldızı süper lüks jetleriyle şık bir şekilde göklerde süzülüyor.

Göz kamaştırıcı top sürmeleri ve baş döndürücü golleriyle tanınmanın ötesinde, dünyanın en iyi futbolcularının çoğu yüksek maaş almalarıyla ünlü. Bu nedenle, dünyayı kendi özel jetleriyle şık bir şekilde dolaşmaları şaşırtıcı değil.

Futbolcuların maçlar, antrenmanlar ve tanıtım etkinlikleri için sürekli seyahat etmeyi gerektiren yoğun programları, hızlı ve kişiselleştirilmiş ulaşımın gerekliliğini ortaya koyuyor. Riskli sporların dünyasında zaman çok önemli ve ticari uçuşlar, bu küresel ikonların belirli ihtiyaçlarını ve zaman kısıtlamalarını karşılamada genellikle yetersiz kalıyor. Özel jetleri işte tam bu noktada devreye giriyor.

Simple Flying'in haberine göre ünlü beş ünlü futbolcu ve özel uçakları şöyle:

5- Lionel Messi - Gulfstream V

Fiyat: 15 milyon dolar

Tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilen futbol ustası Lionel Messi, tıpkı sahada olduğu gibi gökyüzüne de hükmediyor. Messi, uzun menzilli yetenekleriyle ünlü 15 milyon dolarlık Gulfstream V ile dünyayı zahmetsizce dolaşabiliyor ve benzersiz bir kolaylıkla küresel bir futbol elçisi olarak kalmasını sağlıyor.

Yıldız futbolcunun jeti, kuyruğunda oyuncu numarası "10" ve merdivenlerinde ebeveynlerinin ve çocuklarının isimleri ile kişiselleştirilmiştir. Bir mutfak ve iki banyoya sahip olan Messi'nin özel uçağında katlanarak sekiz yatağa dönüşebilen 16 koltuk bulunuyor.

Rahatlık ve pratiklikle tamamlanan lüksü, ünlü oyuncunun memleketi Arjantin ile Avrupa arasında iş için yaptığı seyahatler de dahil olmak üzere jetini yoğun bir şekilde kullandığı anlamına geliyor - aslında Messi'nin Gulfstream V ile sadece üç ayda 52 seyahati tamamladığı bildirildi.

Uçağın teknik özellikleri:

Maksimum hız: Saatte yaklaşık 1087 km (Mach 0.88)

Menzil: 6,500 deniz mili (7,500 mil / 12,000 km)

Yolcu kapasitesi: 19 kişiye kadar

4- Paul Pogba- Gulfstream G280

Fiyat: 20 milyon dolar

Sahadaki yetenekleriyle tanınan Paul Pogba, Gulfstream G280 ile tarzını gökyüzüne taşıyor. 20 milyon dolar değerindeki bu şık jet, performans ve lüksün mükemmel bir karışımını sunarak Manchester United'ın orta saha oyuncusunun küresel maceraları için ideal bir yol arkadaşı oluyor.

Fransa'nın en değerli futbolcularından biri olan Pogba, iş (Adidas için yaptığı tanıtım turları da dahil olmak üzere) ve oyun için özel olarak uçma lüksünü karşılayabilir - jetinde kendisiyle birlikte dokuz kişiye kadar misafir getirebilir.

Uçağın teknik özellikleri:

Maksimum hız: Saatte 1.037 km. (Mach 0.84)

Menzil: 3.600 deniz mili (4.143 mil / 6.667 km)

Yolcu kapasitesi: 10

3- Neymar Junior- Cessna Citation Sovereign (Model 680)

Fiyat: 22 milyon dolar

Brezilyalı sansasyonel oyuncu Neymar'ın çeşitli özel jetlerle gökyüzüne çıktığı biliniyor. Bu yılın Ağustos ayında El-Hilal futbol takımı Neymar'ı dünyanın en pahalı özel jetlerinden biriyle Suudi Arabistan'a uçurdu: Suudi Veliaht Prensi Alwaleed bin Talal'ın 200 milyon dolarlık Boeing 747'si.

Çeşitli kaynaklar Neymar'ın farklı tipte iş jetlerine sahip olduğunu iddia ederken, özel jet kiralama şirketi Menkor Aviation, kendisine 22 milyon dolarlık bir Cessna Citation Sovereign aldığını bildirdi. Menzili ve hızıyla bilinen bu uçak, Neymar'ın sahadaki hızlı hareketlerini mükemmel bir şekilde tamamlıyor ve varış noktalarına hem hızlı hem de şık bir şekilde ulaşmasını sağlıyor.

Uçağın teknik özellikleri:

Maksimum hız: Saatte 988 km. (Mach 0.80)

Menzil: 3.200 deniz mili (3.700 mil / 5.900 km)

Yolcu kapasitesi: 12

2- David Beckham- Bombardier Challenger 350

Fiyat: 24 milyon dolar

Artık profesyonel bir futbolcu olmasa da stil ikonu ve futbol efsanesi David Beckham'ın zamanının en tanınmış oyuncularından biri olarak ünü bu listede yer almasını gerektiriyor. Orta saha oyuncusundan iş adamına dönüşen Beckham, 24 milyon dolarlık bir şaheser olan Bombardier Challenger 350'yi tercih ediyor.

Challenger 350, Beckham'ın şıklık zevkini yansıtan, performansı sofistike bir şekilde birleştiren bir jet. Dahası, aile hayatını benimseyen dört çocuk babası biri olarak, on koltuklu uçak ikonik yıldızı sadece iş seyahatlerinde değil, aynı zamanda aile tatillerinde de uçurmak için mükemmel.

Uçağın teknik özellikleri:

Maksimum hız: Saatte 988 km (Mach 0.83)

Menzil: 3,200 deniz mili (3682 mil / 5,926 km)

Yolcu kapasitesi: 10

1- Zlatan Ibrahimoviç- Cessna Citation Longitude

Fiyat: 26 milyon dolar

Esrarengiz ve üretken İsveçli futbolcu Zlatan Ibrahimoviç, futbol dünyasında hem gerçek hem de mecazi anlamda yüksek bir figür olarak duruyor. Seyahat ederken de Cessna Citation Longitude ile yüksekten uçuyor.

Textron Aviation tarafından tasarlanan bu süper orta boy jet, futbol yıldızının gökyüzünde 11 misafir ağırlamasına olanak tanıyan geniş ve titizlikle hazırlanmış bir kabine sahip. Gelişmiş Honeywell motorları ile güçlendirilen uçak, etkileyici yakıt verimliliği ile olağanüstü performans sunuyor.

Uçağın teknik özellikleri:

Maksimum hız: Saatte 1.037 km (Mach 0.84)

Menzil: 3.500 deniz mili (4.028 mil / 6.482 km)

Yolcu kapasitesi: 12

Kaynak: Ajans Bizim