Facebook'a 'haber odaklı' rakip geldi... 160 binden fazla kullanıcıya ulaştı!

Facebook'a 'haber odaklı' rakip geldi... 160 binden fazla kullanıcıya ulaştı!

Wikipedia'nın kurucu ortağı Jimmy Wales, üyelerin bağışlarıyla ayakta duracak yeni bir sosyal medya platformu kurdu: WT:Social. Facebook'a rakip olarak gösterilen yeni sosyal platform, şimdiden 160 binden fazla kullanıcıya ulaştı.

BBC'de yer alan habere göre, Wikipedia'nın kurucu ortağı Jimmy Wales dijital ansiklopedide olduğu gibi kar amacı gütmeyen bir sosyal medya platformu kurdu.

Facebook'a 'haber odaklı' rakip geldi... 160 binden fazla kullanıcıya ulaştı! - Resim : 1

REKLAM YOK, BAĞIŞ VAR

Wales yaptığı açıklamada platformun kullanıcı verilerini satmayacağını ve reklamlar yerine üyelik ücreti ve kullanıcıların bağışlarıyla ayakta kalmaya çalışacağını belirtti. 

Platforma üye olmak isteyenler önce bekleme listesine alınacak ve kendilerinden başka kullanıcıları davet etmeleri istenecek.

Kullanıcı olmak isteyenler ücretli üyelik seçeneğini tercih edebilecek. WT:Social için belirlenen üyelik fiyatlar ise İngiltere'de aylık 10 sterlin, yıllık 80 sterlin, Avrupa'da aylık 12 euro, yıllık 90 euro, ABD'de ise aylık 13 dolar, yıllık 100 dolar.

MAKALELER OKUNABİLECEK

Haber odaklı bir sosyal ağ olan WT:Social'ın kullanıcıları tıpkı Wikipedia'da olduğu gibi kullanıcıların yanıltıcı olduğunu düşündüğü başlıkları değiştirmelerine izin verecek.

Kullanıcılar kendi ağlarındaki üyelerin paylaştığı makaleleri görebilecek. Önce en üstte en yeni makale, daha sonra ilgi alanlarına göre ayarlanan algoritma ile altlara doğru diğer makaleler görülecek.

Wales, 2017'de dijital dünyadaki sahte haberlerle mücadele için bağışlarla ayakta durması planlanan 'Wikitribune' adlı haber platformunu kurmuştu. 

Ancak platform Ekim 2018'de, gazetecilerden oluşan ekibin çalışmalarına son vermişti.

facebook Wikipedia