Elon Musk'ın Tesla Cybertruck'ının çarpışma testlerinden görüntüler

Elon Musk Tesla Otomobil haberleri Teknoloji Haberleri

Elon Musk'ın sahibi oludğu Tesla'nın Cybertruck'ı çarpışma testinden görüntüler yayınlandı.

Bir süredir gündemi meşgul eden Tesla'nın Cybertruck'ının çarpışma testi görüntüleri yayınlandı.

Elon Musk şu ana kadar aracın güvenlik durumuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınmıştı. Tesla'nın araçla ilgili web sayfasında da çarpışmaya dayanıklılığı hakkında hiçbir veri bulunmuyor.

Tüm bunlar konuşulurken Cybertruck'ın çarpışma testi videosu X platformuna düştü. Görüntünün geçen nisan ayında çekildiği ve videonun 2. kısmı olduğu belirtildi.

Ekim ayında da bir Tesla Cybertruck'ın çarpışma testinden geçtiği ve Teksas'ta görüldüğü konuşulmuştu. Ancak bu testle de ilgili olarak Tesla sessiz kaldı.

Giga Texas tesislerinde geliştirilen Tesla Çarpışma Laboratuvarı'ndaki testin sonuçlarını açıklar mı bilinmiyor. Ancak videonun 25 milyondan fazla kişi tarafından izlendiğini düşünürsek bir açıklama yapılması gerekecek gibi görünüyor. Aslında diğer kamyonetlerin testleriyle karşılaştırıldığında daha az hasar almış görünen aracın çökme bölgesi rakiplerine göre daha fazla darbe emici görünüyor.

Öte yandan Cyberturck devrilme testinde ise başarılı oldu. Alçak ağırlık merkezi nedeniyle performansın iyi olduğu düşünülüyor.

Aracın kurşuna dayanıklı dizayn edildiği belirtilmişti. Yapılan testlerde Tommy Gun mermilerine dayanıklı olduğu görüldü. Aynı şekilde Glock'tan ateşlenen 9 mm'lik mermiler karşısında da başarılı oldu. 

Araç ayrıca Porsche 91 ile yarıştırıldı ve bitiş çizgisini arkasındaki yüke rağmen (yükü de bir Porsche'tu) az bir farkla da olsa önde geçmeyi başardı.

Tesla, Cybertruck'un teslimatlarına başlayalı birkaç gün oldu. İlk sahipleri araçlarına kavuştu.

Kaynak: Diğer