Apple'a Büyük Şok: Apple Watch Ürünlerinin Satışı Durduruldu!

Apple'a Büyük Şok: Apple Watch Ürünlerinin Satışı Durduruldu!

ABD'de Apple'ın patent ihlali gerçekleştirdiği gerekçesiyle Apple Watch'ın satışına yasak getirildi.

Apple Watch'un ABD'de Satışı Yasaklandı. Apple'a verilen yasağın nedeni olarak yeni çıkan akıllı saatin kandaki oksijen seviyesini ölçebilen özelliğinin patentini alamaması gösterildi.

Apple'dan Konuyla İlgili İlk Açıklama Geldi

ABD'de Biden Hükümeti, Apple Watch Ultra 2 ve Apple Watch Series 9 satış yasağının devam edeceğini açıklamasının ardından Apple'dan ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun (ITC) kararına kesinlikle katılmadığına dair açıklama geldi. Yapılan açıklamada Apple, Apple Watch Ultra 2'yi müşterilerine kısa sürede ulaştıracaklarını ve tekrar satışa başlayacaklarını söyledi.

"Tehlike Seviyesi Çok Yüksek!"

Apple'ın yasağıyla ilgili Doç Dr. Ali Murat Kırık; "Veri ihlallerini gündeme getiriyorduk. Akıllı saat teknolojisi yoğun şekilde kullanılıyor. Akıllı saatlerin ciddi casusluk faaliyetlerinde ve kişisel veri ihlallerinde kullanıldığı ortadaydı. Son gerçekleştirilen patent ihlaliyle kullanıcın sağlık verilerinin izinsiz şekilde işlendiğini ortaya çıkarttı. Toplama kararıyla ilgili Biden, 'hiç bir şekilde burada bir sorun yoktur' demedi ve veto etme kararı varken veto kararını kullanmadı. Bu da tehlikenin ne denli yüksek seviyede olduğunu gösteriyor." dedi. 

Apple yeni ürünü Apple Watch Ultra 2'yi tekrar satış raflarına geri döndürmek için çeşitli yasal ve teknik seçenekleri değerlendirdiğini belirtti.