Şifa niyetine: Kış aylarında içinizi ısıtacak vitamin deposu çorba tarifleri
3- BALIK ÇORBASI
Malzemeler:
1 adet levrek,
1 adet kuru soğan,
2 diş sarımsak,
1 adet havuç,
1 adet patates,
1 adet kereviz sapı,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
6 su bardağı su,
1/2 limon suyu,
Karabiber,
Tuz.
Terbiyesi için:
1 adet limon,
1 adet yumurta sarısı.
Yapılışı:
İlk olarak levreği ayıklayıp temizleyin. Sonrasında balığı soğanla birlikte haşlayın. Haşlanan balığı süzün. Balıkları küçük küçük didin.
Başka bir tencerede soğan ve sarımsakları küp küp doğrayıp yağda kavurun. 6 bardak su (balık suyu da koyabilirsiniz) ekleyin. Kaynayan suya sebzeleri küp küp doğrayıp ilave edin. Baharatlar, limon suyu ve balıkları da tencereye ekleyip sebzeler pişene kadar pişirin.
Terbiye malzemelerini çırpın, üzerine çorbanın suyundan ekleyin ve yavaş yavaş tencereye dökün bir yandan da karıştırın. 5 dakika pişirin. Servise hazır.
Kaynak: Haber Global TV