Şifa niyetine: Kış aylarında içinizi ısıtacak vitamin deposu çorba tarifleri

2. TERBİYELİ İŞKEMBE ÇORBASI

Malzemeler:
1 kilogram işkembe,
3 yemek kaşığı tereyağı,
3 yemek kaşığı un.

Haşlama için:

1 adet kuru soğan,
2 diş sarımsak,
1/2 adet limon,
6 su bardağı su.

Terbiyesi için:

1 adet yumurta sarısı,
2 yemek kaşığı un,
4 yemek kaşığı yoğurt,
1/2 limon suyu,
1 çay kaşığı tuz,

Yapılışı:

İlk olarak işkembeyi bol suda iyice yıkayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip 40 dakika haşlayın. Bir tavada tereyağını eritip unu kavurun. İşkembeyi haşladığınız suyu kavrulan unun üzerine yavaş yavaş dökün. Bir yandan da çırpın. Bu karışımı işkembeyi haşladığınız suyun içerisine dökerken sürekli karıştırın.

Terbiyesi için tüm malzemeleri derin bir kapta çırparak homojen bir karışım elde edin. Terbiye karışımını da tencereye yavaş yavaş ilave edin ve karıştırın.

Son olarak haşlanan işkembeyi küçük küçük doğrayın ve çorba tenceresine ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın. İsteğe göre çorbaya rendelenmiş sarımsak ile sirke de ekleyebilirsiniz. Servise hazır.

Kaynak: Haber Global TV