Dünden kalan pilav yenir mi? Bir kaşık bakteri yemekle aynı şey!

Zararı o kadar çok ki...

Pirinç pilavlarının tekrardan ısıtılıp tüketilmesi, zehirlenmeden komaya kadar giden belirli rahatsızlıkların görülmesine neden olabiliyor. Aynı zamanda pirinç pilavında bulunan bakteriler, oda sıcaklığında gelişip üremeye başlıyor. Bu bakterinin gelişimindeki en büyük etmen ise, pilavada bulunan su ve diğer maddeler. Bu ortam sağlandığı için bakteriler de pirinç pilavı içerisinde kolayca gelişip üreyebiliyor. Bu bakteriler, sıcağa dayanıklı toksinler oluşturmakta. Bu yüzden pilavı ısıttığınızda bile bu bakterilerden kurtulamıyorsunuz. Bu bakterilerin de vücuda alınması zehirlenme, koma, mide bulantısı, ishal ve kusma gibi rahatsızlıkların ortaya çıkmasında rol oynayabiliyor.

Kaynak: Diğer