Dünden kalan pilav yenir mi? Bir kaşık bakteri yemekle aynı şey!

Yapmanız gereken bu...

Pilavınız kaldı ve ısıtmak istiyorsanız, doğru yöntemleri kullanmanız gereklidir. Bunun için pilavınızı ısıtabilmek için ilk önce, pilavı buzdolabına kaldırmanız gereklidir. Çünkü oda sıcaklığında, pilavdaki bakterilerin üremesi ve gelişmesi hızlanıyor. Bununla birlikte pilavı ısıtırken de bazı detaylara dikkat etmelisiniz. Pilavı ısıtırken, pilavın her tarafının yeteri kadar ısınması gerekiyor. Bunu için pilavınızı ısıtırken, belirli aralıklar ile karıştırmalı ve sürekli olarak kontrol etmelisiniz. Bu sayede pilavdaki bakteri sayısını en aza indirmiş oluyorsunuz. Bütün bunlar ile birlikte belirtmemiz gerekir ki, pilavınızı sadece 1 kez ısıtmanız gerekiyor. İkinci bir ısıtma, pilavdaki bakteri sayısını çok daha fazla arttıracaktır.

Kaynak: Diğer