Dursun Özbek’e Nihat Kahveci’den “kaptanlık” eleştirisi: “Bu cevabı ben almam”

Nebil Evren ve Nihat Kahveci’nin sunduğu “Kontra” programında Galatasaray’da Kerem Aktürkoğlu’ndan ikinci kaptanlığın alınması konuşuldu. Başkan Özbek’in “Transfer sürecinde değişiklik olabilir” yorumunu değerlendiren Kahveci, “Bu cevabı ben almam” dedi.

Son Güncelleme:

Süper Lig’e Süper Kupa’da Beşiktaş’a karşı aldığı 5-0’lık mağlubiyete rağmen fırtına gibi başlayarak 2’de 2 yapan Galatasaray’da krizli bir hava hakim. Şampiyonlar Ligi Play-Off turu ilk maçında Young Boys’a 3-2 kaybeden ve bu akşam da aynı rakiple evinde kritik bir rövanş maçına çıkacak sarı-kırmızılıların maçtaki yenilgisinden ziyade, bu maçta kaleci Muslera’nın sakatlanarak oyundan çıkması sonucu kaptanlık pazubandının önce Icardi ardından Berkan Kutlu’ya geçmesiyle başlayan Kerem Aktürkoğlu konusu konuşuluyor. Ayrılacağı yönünde emareler de bulunan Aktürkoğlu konuyla ilgili açıklamasında Galatasaray’a sadık olduğunu belirtmişti. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ise konuyla ilgili olarak “Galatasaray'da kaptanlıklar transfer sezonu bitince olur. Transfer hareketliliği içinde olan kişilerle ilgili sonuç, transfer dönemi bitince ortaya çıkar. Transfer süreci devam ediyor. Neticede transfer sezonu bitince birinci, ikinci, üçüncü kaptanları belirleriz” ifadelerini kullandı.

Haber Global ekranlarındaki “Kontra” programında Özbek’in açıklamalarını değerlendiren Kontraspor Yorumcusu Nihat Kahveci, “Allah aşkına bir transfer döneminde bir transfer ettiğin futbolcunun gelip kaptan olduğu görülmüş müdür? Bana göre yapılabilecek Messi’yi getir kaptan yap ona bir şey demem. Transfer sezonu devam ediyor, kulüpleri yapısı her sezon değişiyor, OK. Yapı her sezonda değişir, yeni gelen oyuncular, gidenler oluyor, OK. Kaptanın Kerem ayrılmadı kadroda. Gidiyor mu gitmiyor mu konuşuldu. Transfer sürecinde kaptanlıklar değişebiliyor, geçelim burayı. Kaptanın kaptandır; 1’se, 2’yse, 3’se, 4’se neyse. Yine o sıralamada kaptandır. Kadro belli. Bu açıklama bana tuhaf geldi. Bir de bu Süper Kupa maçında devre arası yaşanılan olaydan sonra o koku çıktı. Kerem’in tavrı, konuşmaları -ki ikinci yarıya çıkmadı oyundan çıktı- Okan hoca Kerem Aktürkoğlu’na görev verdi mi verdi. Ben oralarda değilim. Gelen transfere göre onun kaptanlığı alınıp ya da devam et denilmez, gelen transfere bakılmaz” şeklinde konuştu.

“ASLINDA KRİZLERİ İYİ YÖNETİYORLAR”

Galatasaray camiasının aslında bu noktaları çok iyi yönettiğini ifade eden Nihat Kahveci, “Kriz varsa oraları en iyi yöneten camia. Ama bu cevabı ben almam. Young Boys maçı çok önemli. Bu, bir 90 ya da uzatırsa 120 dakika sonucunda alınacak galibiyet veya mağlubiyet sonrasında konuşulacak bir konu. Kerem’in açıklaması normal, ‘Ben kaptan olmasam ne olur Galatasaray için elimden geleni yaparım.’ Bu arada bunu demek zorunda. Ama içinde onu düşünmüyor. Ben empati yaparım, sonuçta buralardan geldim. Beşiktaş’ta gencecik yaşımda kaptanlık yaptım. Milli Takım’da 2008’de Emre Belözoğlu sakatlandı kaptanlık yaptım. Kaptanlığın ne olduğunu bilirim, benden alındığında ne düşüneceğimi de iyi bilirim. O yüzden ben bu lafları almaz geçerim” değerlendirmesinde bulundu.

Manisa FK'dan videolu gönderme Del Piero'yla konuştuğunu anlayan Kenan Yıldız şaşkına döndü Galatasaray Divan Kurulu'nda elektrikler kesildi Nihat Kahveci'den hakem Halil Umut Meler'e penaltı isyanı Trabzonspor-Beşiktaş maçına damga vuran Uğurcan'a Nihat Kahveci'den çarpıcı övgü Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Konya'da zor bir maç bizi bekliyor