“Değişmeyen tek şey” diyerek işaret etti: “Nasıl bu kadar kötü olmayı başarıyorsunuz?”

Haber Global’de yayınlanan “Kontra” programında hakem performansları bir kez daha masadaydı. Çaykur Rizespor- Fenerbahçe maçı üzerinden hakem performanslarına değinen Nihat Kahveci, “Değişmeyen tek şey hakem performansları, nasıl bu kadar kötü olmayı başarıyorsunuz?” dedi.

Son Güncelleme:

Süper Lig’de yeni sezonun başlamasıyla birlikte, özellikle bir önceki sezon da büyük tartışma konusu olan hakemler yeni sezonda da gündemden düşmüyor. Son olarak Rize’de 5-0 Fenerbahçe galibiyetiyle sona eren Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçının hakemi Turgut Doman’ın performansı da tartışma konusu oldu.

Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçının değerlendirildiği Haber Global’de yayınlanan “Kontra” programında bütün yönleriyle maçı değerlendiren Kontraspor Yorumcusu Nihat Kahveci, Çaykur Rizespor kalecisi Gökhan Akkan’ın yediği gollerdeki hatalarına dikkat çekti. Ancak futboldaki klasik tartışmalar olan maç satma, şike vs. konularına da değinen Kahveci, “Fenerbahçe haklı bir şekilde haklı geldi. Bu arada da kaleci büyük hatalı goller yedi de ‘Kaleci şike yaptı, kaleci maçı sattı, kaleci Fenerbahçeli’ buraları geçelim arkadaşlar. Her kaleci hata yapıyor, dünyanın en iyi kalecileri de hata yapıyor. Bana herkes yolda bugün buraya (kanala) gelirken bile ‘Abi ne gol attın’ dedikleri bir pozisyon var Cech elinde kaçırdı ben boş kaleye gol attım. Cech şike mi yaptı? Ben bunu demem, hiçbir zaman da benden bunu duymazlar ama Gökhan’ın performansında savunabileceğim hiçbir şey yok. Kariyerinde unutabilmek istediği tek maç. Onun yerinde de kimse olmak istemez. Belki şu an sosyal medya hesaplarını bile kapatmıştır, kimseye selam bile vermiyordur. Hakikaten bu kadar kötü bir maç oynadı” dedi.

“GEÇEN SENE HER HAFTA GALATASARAY-FENERBAHÇE DERBİSİ İZLEDİK”

Geçtiğimiz sezon neredeyse hemen her maçta Fenerbahçe-Galatasaray ve Galatasaray-Fenerbahçe derbileri izlendiğine dikkat çeken Kahveci, “Geçen sene koskoca 1 yıl Süper Kupa’da Galatasaray-Fenerbahçe derbisini oynatamadığımız bir dönemde biz Süper Lig’de her hafta Fenerbahçe-Galatasaray ve Galatasaray-Fenerbahçe derbisi izliyoruz. Fenerbahçe Rize ile oynuyor Fenerbahçe Galatasaray’la oynuyor gibi. Galatasaray Konya ile oynuyor Galatasaray Fenerbahçe’yle oynuyor gibi. Galatasaray Hatay’la oynuyor Galatasaray Fenerbahçe’yle oynuyor gibi. Tama o geçen sene kapıştınız. 102 puan, şampiyon Galatasaray, tebrik ettik. 99 puan Fenerbahçe tebrik etti ama o kapışma halen devam ediyor. İşin içine Beşiktaş girdi, Trabzon girecek, diğer takımlar girecek. Biz geçen sene Süper Kupa finalinde Galatasaray-Fenerbahçe derbisini izleyemezken, Fenerbahçe U-19 takımı maça çıkarken biz her hafta Galatasaray-Fenerbahçe derbisi izliyoruz, bu iş bu kadar olmamalı. Ama böyle olacak, böyle olmasını isteyen kesimler de var. ‘Buradan beslenen, beğeni, retweet aldım, sosyal medyada gündemim” diyenler var ki oralar yalan. Diğer yerlere baktığımda da yalan olduğu net belli. Ama biz de burada işin doğrularını objektif bir şekilde konuşmaya çalışan insanlarız. Tabii ki bizi de eleştirebilirler. Ama iş her hafta Fenerbahçe-Galatasaray ve Galatasaray-Fenerbahçe derbisi olmaz. Ligde oynayacakları iki tane derbi var, birinin içerde birinin dışarda. Ama her hafta bunu yaşıyoruz bu arada da lig öyle bir başladı ki ben bu kadarını beklemezdim. Başkanlar değişir, yöneticiler değişir, futbolcular değişir, fizyoterapistler değişir, malzemeciler değişir, yorumcular değişir. Değişmeyen tek bir şey var; hakem performansları. Nasıl bu kadar kötü olmayı başarıyorsunuz? Hepimizi strese sokan sizlersiniz. Hatta maçları iyi yönetmeniz için 2024 yılında bütün teknolojik imkanlar varken, sahanın içinde yardımcılar, 4. hakemler, yukarıda VAR, AVAR’ı varken nasıl bu kadar bu pozisyonlarla ilgili yanlış kararlar verebiliyorsanız, nasıl verebiliyorsunuz ben burayı anlayamıyorum. Gerçekten yazık, günah. Bu kadar imkan varken, senin 100 pozisyondan 98’i nokta atışı olmalı. Siz demek ki kötü niyetlisiniz. Bu ülkeye de en büyük zararı burası veriyor” diye konuştu.

 Nihat Kahveci her gelen Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminin gitme sebeplerinden birinin hakem performansları olduğunu belirterek yeni federasyon yönetimini uyardı, “Hakemler üzerinden siz de gitmeyin. Buraya el atın, burayı kontrol edin. Burası yanlış yapabilir ama kötü niyetli olmayın. Bu beyazsa beyaz buna mahsus VAR’la beraber siyah diyorlar, bu olmaz. Hepimize zarar” ifadelerini kullandı.

Manisa FK'dan videolu gönderme Del Piero'yla konuştuğunu anlayan Kenan Yıldız şaşkına döndü Galatasaray Divan Kurulu'nda elektrikler kesildi Nihat Kahveci'den hakem Halil Umut Meler'e penaltı isyanı Trabzonspor-Beşiktaş maçına damga vuran Uğurcan'a Nihat Kahveci'den çarpıcı övgü Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Konya'da zor bir maç bizi bekliyor