Nihat Kahveci’den “Fred” tanımı: “Zeki, çevik, ahlaklı”

Çaykur Rizespor’u deplasmanda 5-0 gibi farklı bir skorla geçen Fenerbahçe’de maç içinde Fred’in gösterdiği performans ve maç içinde hakemlerle kurduğu diyalog “Kontra” programında gündemdeydi. Kontraspor Yorumcusu Nihat Kahveci, Fred için “Zeki, çevik, ahlaklı” tanımını yaptı.

Son Güncelleme:

Trendyol Süper Lig’in 3. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor’a konuk olan Fenerbahçe maçı 5-0 gibi farklı geçerek maç fazlasıyla zirveye yerleşti. Sarı-lacivertlilerde gecenin yıldızı ise kariyerinde ilk kez hat-trick yapan Fred oldu. Geldiği ilk günden bugüne Fred’li Fenerbahçe ile Fred’siz Fenerbahçe’nin performans farkını belirgin bir şekilde gösteren Brezilyalı yıldız, cumartesi gecesi Rize’de de bir kez daha sarı-lacivertlilerde öne çıkan isim oldu.

Fred’in maç içindeki dikkat çekici görüntüsü Haber Global’de Kontraspor yorumcuları Nebil Evren ve Nihat Kahveci’nin sunumuyla pazartesi akşamlarına damga vuran “Kontra” programında da masaya yatırıldı. Kontraspor Yorumcusu Nihat Kahveci, Fred’in güven verici profiline dikkat çekerek, “Fred oynadığında Szymanski başka bir şey düşünüyor. İsmail ‘Fred yokken ben 3 katı koşuyorum Fred bana yardımcı oluyor’ diyor performansı artıyor. Burada defans önünde Fred’i gördüğünde güveni artıyor forvet oynayan Dzeko’su, Maxi’si (Saint-Maximin), Tadic’i üçlü oynadığında ‘Fred var’ diyor. Fred böyle bir karakter, işin sadece gol attı, defans yaptı olayında değil. Çünkü bazı oyuncular vardır ilk 11’de oynadığında veya oynamadığında takıma güven aşılar, oynamadığında ‘Ah keşke olsun’ dedirtir. Fred bu tarz bir oyuncu” dedi.

 “FRED’DEN ÇOK GOL VE GOLLER GÖRECEĞİZ”

Fred’in oynadığı ilk resmi maçlardaki performansına da değinen Kahveci, herkesin Brezilyalı yıldızın saha içindeki rolüne dikkat çektiğini, bu yönüyle önemli bir profil olduğunu arkadaşlarına hissettirdiğini belirtti. Nihat Kahveci, Fred isminin İsmail’den Çağlar’a, Tadic’ten Sanit Maximin’e, Dzeko’ya kadar herkese ayrı bir özgüven aşıladığına dikkat çekti ve “Bu tarz oyuncular azdır, Fenerbahçe böyle bir oyuncuya sahip olduğu için büyük bir lükstür. Karşılığında kariyerinde yapmış olduğu hat-trick ile herkesi mutlu etti. Bence kariyerinde bir daha böyle bir maç olur mu, 3 gol atar mı bilemem ama Mourinho Fred’e bu serbestiyi verdiğinde Szymanski’nin bile önünde rakip ceza sahası içine giren her pozisyonda kenardan, merkezden atak yapıldığında Dzeko’nun yanında olan bir Fred’i düşündüğünde Fred’den çok gol ve goller göreceğiz öyle bir sezon bizi bekliyor” ifadelerini kullandı.

 “İYİ Kİ BİZİM ÜLKEMİZDE OYNUYOR”

Nebil Evren de Fred’in bir penaltısının verilmediği gerekçesiyle haksızlığa uğramış bir şekilde hakemlerle devre arasında konuşmaya gittiğindeki tavrına dikkat çekti. Evren’in Fred için “Sahanın içinde hep pozitif olduğuna ve bu süreçte negatif bir durumunun olmadığını yönelik” yönelik yorumu üzerine Kahveci, “Dakika 4, bir tane topu kontrol etti geç müdahale sonrası sarı kart gördü, yanlış. O sarı kart olmamalıydı. İki, bir müdahale yapıldı, penaltı var mı yok mu tartışıldı. Bence penaltı. Devre arası hakemlere gitti, o durumu anlattı hakemler bir şey söyledi çak yaptı. Zeki, çevik, ahlaklı. Öyle bir tarz oyuncu iyi ki bizim ülkemizde oynuyor. Üzerine de ikinci yarıda atmış olduğu gollerle Fenerbahçe’de hat-trick’ini yaptı. Gerçekten ben oyuncuları görmeyi seviyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Kahveci Fred tarzındaki oyuncuların Süper Lig’de artması gerektiğini belirterek, “Çünkü böylesi hakem yönetimlerinin olduğu bir ligde oyuncuların duruşu, zekiliği, çevikliği, ahlaklılığı çoğalmalı. Yoksa bu sezon bitmez bize” ifadelerini kullandı. Nihat Kahveci “Bu ligi bitirtmeyiz” denilip özür dilenilerek biten sezonları da gördüklerini, her sezonun bir şekilde bittiğini de sözlerine ekledi. Nebil Evren de beklentilerinin sezonun iyi ve güzel bitmesi olduğunu hatırlattı.

Manisa FK'dan videolu gönderme Del Piero'yla konuştuğunu anlayan Kenan Yıldız şaşkına döndü Galatasaray Divan Kurulu'nda elektrikler kesildi Nihat Kahveci'den hakem Halil Umut Meler'e penaltı isyanı Trabzonspor-Beşiktaş maçına damga vuran Uğurcan'a Nihat Kahveci'den çarpıcı övgü Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Konya'da zor bir maç bizi bekliyor