Nihat Kahveci'den bomba Ali Koç yorumu: "Doğru yapmak istediği yerde navigasyon yanlış yol gösterdi"

Cumartesi akşamı 2-2 sona eren Göztepe-Fenerbahçe maçında çıkan olaylar "Kontra" programında masadaydı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un sahada yaşadıklarını yorumlayan Kontraspor Yorumcusu Nihat Kahveci, "Doğru yapmak istediği yerde navigasyon yanlış yol gösterdi başkana" dedi.

Son Güncelleme:

Cumartesi günü istenmeyen olaylara sahne olan ve 2-2'lik beraberlikle sonuçlanan Göztepe-Fenerbahçe maçı Haber Global erkanlarında yayınlanan "Kontra" programında bütün detaylarıyla değerlendirmeye alındı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un sahaya girmesi ve yaralanması olayını yorumlayan Kontraspor Yorumcusu Nihat Kahveci gördükleri olayın ilk olmadığını son da olmayacağını belirtti. Yaşanan olaylardan ders çıkartılmadığına dikkat çeken Kahveci, “Artık biz daha göreceğiz dedik, her şeyi gördük zannettik ama bir gün maç oynanırken bir kulüp başkanını sahanın içinde korumalar eşliğinde yürüdüğünü ve biri tarafından itildi. Yani yüz yüze vurduğunda bile şiddettir -ki kimse yapmasın- bir arkadan müdahaleyle bir kulüp başkanının yere düştüğünü görüyoruz. Bakın bir kulüp başkanı diyorum, Ali Koç üzerinden konuşmak istemiyorum buradan ne demek istediğimi anlasınlar. Dursun başkan olur, hasan başkan olur, X başkan olur, bir alt ligde ya da amatör kulüp başkanı olur, ben olayları ayırt etmem şiddet var mı var. Ama biz işi burasından konuşmaya başlayamıyoruz. Neden çünkü herkesi popülist yorum yapıyor. Kendine göre, kendi camiasına yaranmak için” şeklinde konuştu.

"İŞE FARKLI BAKILMAMALI"

Kahveci her tarafın farklı bir açıklama yaptığını ve olaylarda bir netliğin olmadığını belirterek, “Hep önümüzde problemler var, her gün sınavdayız ve hepsini biz çözelim. Keşke her şey daha net olsa. Ama net olan bir şey var; ülkede kurallar var o kurallara uyulmalı. Bir; Sayın Başkan sahanın içinde olmamalı. Şimdi biz taraftar tribünden sahaya atladığında ne diyoruz ‘Sen futbolcunun alanına giriyorsun.’ Şimdi Sayın Başkan Ali Koç’un da o alana girme akreditesi olmadığı için o alanda olmamalıydı. Ama o alanda neden olduğunu da bir soralım. Şimdi alanda olduğu için o cezayı yiyecek mi, yemeli, kurallar uygulanmalı. Fenerbahçe başkanı, Galatasaray başkanı, Beşiktaş başkanı, X kulübü başkanı olarak işe farklı bakılmamalı, kural yazıyor zaten” değerlendirmesinde bulundu.

"NET BİR ŞEKİLDE ANLATMASI LAZIM"

Başkanın lider olduğunu belirten Kahveci, “Başkan bir deplasmana gittiğinde futbolcusunun, teknik direktörünün, yanındaki yöneticilerin ve deplasmana giden taraftarların sorumluluğu ondadır. Sen o yüzden başkansın orada bir şey olduğunda ‘Başkanım bu işi çöz’ derler sana. Bu sorumluluk budur. Ama bu sorumluluğu yerine getirirken girmemen gereken alanlar vardır ki o alana girilmiş. Şimdi onu Sayın Başkan Ali Koç’un çıkıp net bir şekilde neden girdi anlatması lazım. Belki o an aklına gelmedi ama dışarıdaki diğer takım taraftarları, camialar seni orada gördü mü ‘Senin o alana girmen yasaktı başkanım niye girdin’ diye başlarlar. Bu tarafta haklılar ama başkan da o an kendi taraftarlarını korumak için tez canlı olup -ki genelde de böyle Ali Koç profil olarak- bazen çıkar ki düşün ‘Kulüpler Birliği Başkanlığı’nı ben bıraktım bıraktım diyor iki gün sonra bakıyorum Kulüpler Birliği Başkanlığı’na devam ediyor. ‘Bu ligden çekileceğiz’ diyor 35 bin, 40 bin statta toplanıyor, onun için geliyor sonra ‘İstişare ettik’ diyor oylama bile yaptırmadan o iş dönebiliyor. Tez canlı derken bunu anlatmak istiyorum. Bir karar veriyor, sonra bir nefes alıyor, 24 saat geçiyor başka bir şey görebiliyoruz. O an o tez canlılıkla taraftarının başına gelen olaylara müdahil olmak için sahanın içine girmiş. Ama doğru yapmak istediği bir yerde girdiği navigasyon yanlış yol gösterdi başkana. Hepimizde var artık, giriyoruz sana üç tane yol gösteriyor. En hızlı, virajlı, en kısa. Genelde en kısayı seçeriz. Sayın başkana o ara sahanın içi en kısa gözükmüş, navigasyon onu yanlış yönlendirmiş, başkan da o tez canlılıkla dokunmuş sahanın içine girdi. Biz Süper Kupa finalini, Galatasaray-Fenerbahçe derbisini bir sene oynayamadık. Oynanacak denildi Fenerbahçe U-19 takımıyla çıktı böyle bir olay yaşadık hiç aklıma gelmez. Riyad’daki Süper Kupa finali oynanamadı, o gün neler yaşandı, biz o gün 3,5 saat tarihi yayın yaptık hayatımda bu kadar uzun yayın yapmadım. Sahanın içinde bir başkan inip hakeme şiddet uyguladı, işte Trabzon’da yaşananlar, bundan önceki senelerde statlarda yaşananlar, genelde seyircilerin sahaya atlaması, Josef olayı, daha ne olacak dedik. Benim aklıma bir başkanın maç oynanırken sahanın içinde yürüyebilme ihtimali gelmemişti bunu da gördük” dedi.

Kahveci, bunun mutlaka bir yaptırımı olması gerektiğini belirtti ancak öncelikle meydana gelen şiddetin kınanması gerektiği değerlendirmesinde bulundu. Belli kesimlerin olayı farklı farklı yerlerden almasının şiddet yapana yardımcı olduğunu ve bazılarının işi “Hak etti” noktasına getirmek istediğini de ifade eden Nihat Kahveci kimsenin nerede, ne şekilde olursa olsun böyle bir muameleyi hak etmediğini de sözlerine ekledi.

Manisa FK'dan videolu gönderme Del Piero'yla konuştuğunu anlayan Kenan Yıldız şaşkına döndü Galatasaray Divan Kurulu'nda elektrikler kesildi Nihat Kahveci'den hakem Halil Umut Meler'e penaltı isyanı Trabzonspor-Beşiktaş maçına damga vuran Uğurcan'a Nihat Kahveci'den çarpıcı övgü Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Konya'da zor bir maç bizi bekliyor