Bakterilere davetiye çıkarmayın: Kurban eti nasıl saklanmalı?
Kurban eti nasıl saklanmalı?
Ekti, kurban etinin nasıl saklanması gerektiği konusunda ise şu tavsiyelerde bulundu: “Kurban eti, büyük parçalar yerine kıyma, kuşbaşı gibi küçük parçalara ayırıp, tek pişirimlik miktarlar halinde, buzdolabı poşetine koyarak buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanmalıdır. Tüketilmeyecek olan etler -4 veya +4 derecede 1 hafta kadar, derin dondurucuda ise -18 derecede 3-5 ay sağlıkla saklanabilir. Pişirmek için buzluktan çıkarılan et, oda şartlarında değil, yine buzdolabının alt raflarına indirilerek çözdürülmelidir. Çözdürülen et ise direkt pişirilip tüketilmeli, tekrar dondurucuya konmamalıdır. Çünkü bu durumda zararlı bakterilerin üremesine davetiye çıkarmış oluruz.”
Kaynak: Diğer