Bakterilere davetiye çıkarmayın: Kurban eti nasıl saklanmalı?

“Kurban eti bekletilerek tüketilmeli”

Kurban etinin kolay sindirilmesi için bekletilerek tüketilmesini öneren Ekti, “Yeni kesilmiş kurban etinde sertlik hem pişirmede hem de sindirimde zorluk yaratır. Özellikle mide rahatsızlığı yaşayanlar, eti 24 saat beklettikten sonra tüketmelidir. Eti pişirime yöntemi olarak, içerisine ekstra yağ eklemeden, kısık ateşte haşlama, ızgara, fırın gibi sağlıklı yöntemler tercih edilebilir. Kurban Bayramı’nın vazgeçilmezi olan kavurma için de aynı yöntem uygulanabilir. Ancak eti sebzelerle birlikte pişirmeli veya yanında salatayla birlikte tüketmeliyiz. Sebzelerdeki C vitamini demir emilimini de artıracaktır. Sakatat tüketimi yüksek kolesterol içerdiğinden kolesterol ve kalp hastalarının tüketmemeleri daha iyi olacaktır” dedi.

Kaynak: Diğer