Bakterilere davetiye çıkarmayın: Kurban eti nasıl saklanmalı?
‘Diyet’ten çok ‘dengeli beslenme’ önerisi
“İnsanlar ‘Bayramda diyet olmaz’ diye düşünebilir. Bu düşüncenin haklılık payı da var. Bizler de zaten danışanlarımıza bayramlarda diyetten çok dengeli beslenmeyi öneriyoruz” diyen Ekti, “Kurban Bayramı’nın ayırt edici yönü olan kırmızı et, iyi kalite hayvansal protein, demir, çinko, fosfor, magnezyum minerali, A ve B vitamini içerir. Sağlık için faydalı olsa da doymuş yağ ve kolesterol içeriği yüksektir. Bu sebeple tüketilen et miktarı kalp damar ve mide sağlığı için önemlidir. Dolayısıyla et tüketiminiz günde en fazla 3-4 köfte kadar, yani 4 yemek kaşığı kavurma, 120 gram et şeklinde olmalıdır” şeklinde konuştu.
Kaynak: Diğer