Vatikan Haberleri

Vatikan, resmî adıyla Vatikan Şehir Devleti, İtalya'nın Roma şehrinde bulunan, Hristiyanlık dininin Katolik mezhebinin yönetim merkezi olan bağımsız devlet. Ülkedeki yerleşik nüfus 1000 civarındadır, fakat Vatikan turistik bir yer olduğundan ülkedeki kişi sayısı turistlerle birlikte artmaktadır. Çevresi yüksek duvarlarla kaplıdır ve kameralarla izlenmektedir. Vatikan, hem yüzölçümü hem de nüfus bakımından en küçük bağımsız ülkedir.

İtalya'nın tarihiyle hemen hemen aynı tarihe sahip olan dünya Katolik dininin merkezi kabul edilen 0.44 km karelik alana sahiptir. Pontificio ruhban sınıfı tarafından yönetilir. Devlet başkanı Papa'dır.

İtalya'nın tarihiyle hemen hemen aynı tarihe sahip olan dünya Katolik dininin merkezi kabul edilen 0.44 km karelik alana sahiptir. Pontificio ruhban sınıfı tarafından yönetilir. Devlet başkanı Papa'dır.

1929'da İtalya Devleti'yle Kilise arasında Laterano Antlaşması antlaşması imzalandı. Bu antlaşmayla ülkenin resmî dininin Katolik dini olduğu ve Roma'nın kutsal bir şehir olduğu ilan edildi.

İzmir'in hazin öyküsü... Vatikan'dan İran'a: Çatışmadan kaçının Bozkurt sembolünün gizemi Vatikan'da Papa Türkiye'ye gelmeyi planlıyor Papa Francesco 'homofobik' ifadesi için özür diledi 15 yaşında ölen çocuk 'internetin koruyucu azizi' ilan edilecek Papa'dan İran Cumhurbaşkanı Reisi için taziye mesajı Vatikan'dan yeni bildirge : 'Evrensel suç' haline gelmeli Papa, Gazze'de acil ateşkes talebini yineledi Papa Franciscus: Vatikan'da ölmemi umanlar var 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden insanlar için Vatikan’da zeytin ağacı dikildi Nikaragua 18 din adamını hapisten çıkarıp Vatikan'a teslim etti! Papa Franciscus: Savaşın zulmünü yaşayanları unutmayalım Papa Franciscus, Gazze'de 'derhal ateşkes' çağrısı yaptı Papa Francis: Kalbimiz Beytüllahim'de Papa Franciscus: Gazze'de ateşkesin devam etmesini umuyorum İran Cumhurbaşkanı Reisi'den Papa'ya çağrı: "Zalim ile mazlumun kim olduğunu doğru şekilde açıkla" Vatikan'da Osmanlı Tarihi dersleri başladı Papa Franciscus: Dünya, nükleer savaşın eşiğinde Rocky, Papa ile görüştü: "Boksa var mısınız?" Papa Franciscus taburcu edildi Vatikan'dan ameliyat olan Papa'nın sağlık durumuyla ilgili açıklama Papa Francis’in yaklaşık 3 saat süren ameliyatı başarılı geçti Hastaneye kaldırılan Papa Francis ameliyat olacak