Slovakya Haberleri - Sayfa 2

Slovakya ya da resmî adıyla Slovak Cumhuriyeti, Orta Avrupa'da bir ülkedir. Eski Çekoslovakya'nın bir parçasıydı. Başkenti ve en büyük şehri Bratislava'dır.

48.845 km² yüz ölçümüne sahip ülkenin Avusturya ile 91, Çekya 215, Macaristan ile 515, Polonya ile 444, Ukrayna ile 90 olmak üzere toplam 1.355 km sınır uzunluğu vardır. Denize kıyısı yoktur.

İklimi ılımandır. Orta kısımlar ve kuzeyde dağlar, güneyde alçak araziler yer alır. En alçak noktası Bodrog Nehri 94 metre rakımlıdır. En yüksek noktası ise Gerlachovsky Stit 2.655 metredir.

Silahlı saldırıya uğramıştı... Slovakya Başbakanı Fico, muhalefeti suçladı Slovakya - San Marino maçı saat kaçta, hangi kanalda? Silahlı saldırıya uğrayan Slovakya Başbakanı Fico taburcu edildi Slovakya Başbakanı Robert Fico hayati tehlikeyi atlattı Slovakya Başbakanı Fico ikinci kez ameliyat edildi Slovakya’nın yeni cumhurbaşkanı seçilen Pellegrini: Fico, ölümden kıl payı kurtuldu Konya'da nefes kesen tatbikat! Uluslararası Anadolu Ankası-2024 Tatbikatı devam ediyor Seçim kampanyasında "Kiev'e tek bir kurşun bile gönderilmeyecek" demişti! Slovakya Başbakanı kimdir? Rusya'dan Slovakya Başbakanı Fico'ya yönelik suikast girişimine kınama Slovakya Başbakanı Fico'ya suikast girişimi! Saldırının görüntüleri ortaya çıktı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Slovakya Başbakanı Fico'ya düzenlenen saldırıya kınama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan, Slovakya Başbakanı Fico'ya düzenlenen saldırıya kınama Azerbaycan ile Slovakya arasında kritik anlaşmalar Slovakya'da geleneksel ahşap sal turları başladı Beyaz çiçekleri ortamı süsledi: Slovakya'da bahar erken geldi Slovakya'nın yeni cumhurbaşkanı Peter Pellegrini oldu Slovakya’da seçimin kazananı belli oldu Slovakya'da cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kaldı Slovakya’da cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı Slovakya-Avusturya maçında tarihi an! Kasabaya inen ayının saldırdığı 2 kişi yaralandı Sokakta koşarak ilerleyen ayı önüne gelene saldırdı! Çekya'dan flaş karar: 2 Şubat'ta sona erdirecek Bozayı yavrusu 10 gündür ağaçtan inmiyor