Slovakya Haberleri

Slovakya ya da resmî adıyla Slovak Cumhuriyeti, Orta Avrupa'da bir ülkedir. Eski Çekoslovakya'nın bir parçasıydı. Başkenti ve en büyük şehri Bratislava'dır.

48.845 km² yüz ölçümüne sahip ülkenin Avusturya ile 91, Çekya 215, Macaristan ile 515, Polonya ile 444, Ukrayna ile 90 olmak üzere toplam 1.355 km sınır uzunluğu vardır. Denize kıyısı yoktur.

İklimi ılımandır. Orta kısımlar ve kuzeyde dağlar, güneyde alçak araziler yer alır. En alçak noktası Bodrog Nehri 94 metre rakımlıdır. En yüksek noktası ise Gerlachovsky Stit 2.655 metredir.

Slovakya, Azerbaycan'ı mağlup etti Trabzonspor, Slovakya'dan avantajla dönüyor Suikasta uğrayan Slovakya Başbakanı görevine döndü Jude Bellingham olay hareketiyle ilgili açıklama yaptı! Bellingham'dan şapka çıkarılacak gol İngiltere öldü öldü dirildi, çeyrek final biletini uzatmada aldı İngiltere - Slovakya maçı saat kaçta, hangi kanalda? Euro 2024'te günün programı: Muhtemel 11'ler ve istatistikler! İsviçre'den 31 yıl sonra gelen galibiyet Trenle otobüs çarpıştı: Çok sayıda ölü ve yaralı var '4' dörtlük grupta nefes kesen final Slovakya - Romanya maçı saat kaçta, hangi kanalda? Üç cisim problemi gibi grup! EURO 2024'te E Grubu'nda Slovakya ile Romanya karşılaşacak Ukrayna teslim olmayı reddetti Slovakya - Ukrayna maçı saat kaçta, hangi kanalda? UEFA'dan Halil Umut Meler'e EURO 2024'te yeni görev Romanya, EURO 2024 E Grubu'nda zirvede Belçika 15 maç sonra kaybetti EURO 2024'te büyük sürpriz! Slovakya, Belçika'yı devirdi Belçika - Slovakya maçı saat kaçta, hangi kanalda? Halil Umut Meler'in yöneteceği Belçika-Slovakya maçı yarın EURO 2024'te Halil Umut Meler'in yöneteceği maç açıklandı EURO 2024 E Grubu: Slovakya