Şili Haberleri

Chile (Şili), resmî adıyla Şili Cumhuriyeti, Güney Amerika'da bir ülkedir. Doğuda And Dağları ile batıda Büyük Okyanus arasında ince uzun bir şerit şeklindedir.

Yüzölçümü 756.096 km² ve nüfusu 2017 itibarıyla 17,5 milyondur. Başkenti ve en büyük şehri Santiago, resmî dili İspanyolcadır.

137 kişinin öldüğü yangın 'kundaklama' çıktı: İtfaiyeci ve ormancı gözaltında! 3 polisin öldürüldüğü Şili'de 3 günlük ulusal yas ilan edildi Dışişleri: Şili Temsilciler Meclisi'nin kararı yok hükmündedir Şilili futbolcu maçın 27. dakikasında sahada sara krizi geçirdi Şili'de büyük felaket! Orman yangını evleri de sıçradı: 2 ölü Görenlerin aklını başından alan keşif... 3 bin 530 metre derinde bulundular! 1973'te hayatını kaybeden şair Neruda'nın ölüm nedeni, yeniden araştırılacak Evrendeki en parlak cisim keşfedildi... Güneş'ten 500 trilyon kat daha parlak! Eski Şili Devlet Başkanı Pinera, helikopter kazasında öldü Şili'de orman yangınları sürüyor! Can kaybı 131'e yükseldi Savaş değil yangın... Şili'de can kaybı artıyor Şili'deki orman yangınlarında can kaybı 110'a yükseldi! 2 günlük yas ilan edildi Şili’de orman yangınları: 64 kişi hayatını kaybetti Şili'deki orman yangınlarında can kaybı 51'e yükseldi Şili'de orman yangını: Can kaybı 19'a yükseldi Şili felaketi yaşıyor: Çok çarpıcı görüntüler Şili’de orman yangınları: OHAL ilan edildi! Çok sayıda ölü var 3. Dünya Savaşı çıkarsa... En güvenli ülkeler tek tek açıklandı İki ülkeden Gazze için UCM'ye başvuru Ülkenin en ağır bebeği dünyaya geldi: Yoğun bakıma alındı Şili'de yeni anayasa şoku: Halk 'hayır' dedi! Son dakika: Şili Tarapaca'da korkutan deprem!