Şili semalarında kimliği belirlenemeyen cisimler, savaş uçakları gönderildi

Şili Ordusu, hava sahasının kimliği belirlenemeyen cisimler tarafından ihlal edildiği iddiasıyla ülkenin en güneyindeki Punta Arenas hava üssünden savaş uçaklarını bölgeye gönderdi.

Son Güncelleme:

Şili Ordusu'ndan yapılan açıklamada, "Dün (Salı) akşam saat 20.00 civarında Macellan Boğazı'nın doğu kesiminde kimliği belirlenemeyen bir hava trafiği alarmı verildi, buna karşılık Hava Kuvvetlerimiz egemenliğimizi korumak için F-5 uçaklarını konuşlandırarak protokolleri etkinleştirdi. " dendi.

Açıklamanın devamında "Bundan sonra bu hava trafiğiyle bağlantı kesildi ve şu anda bir soruşturma yürütülüyor. Hava Kuvvetlerinin protokolleri devreye soktuğunu, sınırımızı ve egemenliğimizi gerektiği gibi koruduğunu bildiriyoruz" vurgusu yapıldı.

Elde edilen bilgiye göre iki F-5 uçağının bölgede konuşlandırılırken herhangi bir uçak veya cihaza rastlanmadan inceleme sonuçlandı.

Durum hakkında istişarede bulunulan Şili İçişleri Bakanı Carolina Tohá ise "Bunun gerçekten bir uçak olup olmadığını, ne tür bir uçak olduğunu, özel uçak olup olmadığını açıklığa kavuşturmamız gerekiyor" diye konuştu. 

Ayrıca Bakan, olayın açıklığa kavuşturulmasına yardımcı olmak amacıyla Şili'nin Buenos Aires'teki büyükelçisi José Antonio Viera-Gallo aracılığıyla Arjantin Hükümeti ile temas kurulduğunu belirtti.

Sonraki Haber