NASA Haberleri - Sayfa 3

NASA (National Aeronautics and Space Administration, yani Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi), Amerika Birleşik Devletleri'nin uzay programı çalışmalarından sorumlu olan kurum. 29 Temmuz 1958 tarihinde ABD Başkanı Dwight Eisenhower tarafından kurulmuştur. Daire, 1 Ekim 1958 tarihinden itibaren askerî amaçlardan ziyade sivil alanda barışçıl bir şekilde faaliyet göstermeye başlamıştır.

NASA, Ay'a dönük Apollo uçuşlarında, Skylab uzay istasyonu ve daha sonra uzay mekiği gibi çalışmalarla her zaman ABD'nin uzay çalışmalarına yön vermiştir. Günümüzde NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'nu desteklemekte ve yeni Ares I ve Ares V iniş araçlarını geliştirmektedir. Uzay programı çalışmalarının yanı sıra uzun vadeli sivil ve askerî roket çalışmaları da NASA'nın çalışma alanlarının arasındadır.

Parker keşif aracı Güneş'e en çok yaklaşan uzay aracı olacak Ötzi'nin ataları Anadolu'dan geldi... Mars'ta organik molekül! NASA'dan bir ilk: Uzayın derinliklerinden lazer aracılığıyla Dünya’ya video gönderildi Son yılların en büyük Güneş patlaması: Radyo sinyallerini devre dışı bıraktı Bakan Kacır: Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu'nun en çalışkan astronotu olacak Geminid meteor yağmuru: Türkiye'den gözlemlenebilecek Mars'taki yaşamın sırrı Salda Gölü'nde olabilir! Güneş felaketinde yeni detaylar Webb, Samanyolu'daki yıldız patlamasının detaylarını yakaladı ABD Ay'a uzay aracı gönderiyor Yeni  bir güneş sistemi keşfedildi! 6 gezegen senkronize hareket ediyor NASA, Nemrut ve Tatvan’ı uzaydan fotoğrafladı: İşte o kare NASA mali sorunlar nedeniyle Mars'tan örnek getirme görevlerini durdurdu Dünya'nın yörüngesinde dönen alet çantası! NASA, Mars gezginleriyle teması kesti Ay yörüngesindeki ilk görevi yöneten astronot Frank Borman hayatını kaybetti NASA: Şimdiye kadar bulunmuş en eski kara delik keşfedildi Patlama yaşanan Apollo 13'ün astronotlarını kurtaran adam hayatını kaybetti Çin'in Şıncou-17 mekiği, genç taykonotları uzay istasyonuna taşıdı Eski NASA astronotu, Hatay'da öğrencilerle buluştu: Ekip çalışmasının önemini vurguladı James Webb’den heyecanlandıran keşif: 42 çift gezegenimsi buldu Toz şeytanını görüntüledi! 1,6 metre uzunluğunda... NASA araştırması... New York çöküyor Bennu asteroidinde gizemli toz: Araştırmalar durduruldu