Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 9

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji yeni raporu paylaştı: Bunaltıcı sıcaklar devam ediyor Bir yanda kavurucu sıcak, bir yanda kuvvetli sağanak! Meteoroloji uyardı 3 il için gök gürültülü sağanak uyarısı İstanbul'da nem devam edecek mi? MGM'den 10 il için sarı kodlu uyarı Meteoroloji uyarmıştı: Edirne'de sağanak etkili oldu! 8 il için sarı kodlu uyarı! İstanbul için ise yüksek nem alarmı Meteorolojiden bir bölgeye kuvvetli sağanak uyarısı Meteoroloji'den Marmara Bölgesi için yeni sıcak hava uyarısı Meteoroloji'den iki il için gök gürültülü sağanak uyarısı Meteoroloji'den ve AKOM'dan "kavurucu sıcaklık" uyarısı Son 23 yılın en düşük seviyesi! Haziranda yüzde 65 azalma oldu Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklıkları 7 derece birden artacak! Meteoroloji'den 10 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli sağanak ve fırtınaya dikkat Meteorolojiden bir bölgeye gök gürültülü sağanak uyarısı Meteoroloji'den yeni rapor! Bugün hava nasıl olacak? Meteorolojiden bazı kentlere gök gürültülü sağanak uyarısı Meteoroloji'den 9 ile sarı kodlu uyarı! Kuvvetli yağışa dikkat Meteoroloji yeni raporu yayımladı! Birçok ile 'sarı kodlu' uyarı: Kuvvetli geliyor... Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni dalgaya karşı uyardı: 40 dereceleri göreceğiz Türkiye'de son 53 yılın en sıcak haziran ayı yaşandı İstanbul'da nem oranı yüzde 90'ı geçti! Nefes almak iyice zorlaştı Meteoroloji'den yeni uyarı: Ani sel ve su baskınlarına dikkat Meteoroloji yeni raporu yayımladı! Kavurucu sıcaklar ne kadar sürecek? 13 Temmuz ve 14 Temmuz için uyarı geldi!