Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 10

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji'den İstanbullara uyarı: Önce yağmur, sonra fırtına geliyor Ankara'nın 6 ilçesi için flaş uyarı: Aniden bastıracak! Türkiye'de haziran yağışları son 23 yılın en düşük seviyesini gördü Meteoroloji'den İstanbul için bir uyarı daha! Saat verildi... Meteoroloji'den İstanbul dahil 41 il için kuvvetli sağanak uyarısı! Van-Hakkari karayolunda onlarca araç selde mahsur kaldı Meteoroloji'den 16 il için sarı kodlu uyarı! Meteoroloji'den birçok ile sarı kodlu uyarı! Çok kuvvetli geliyor... Antalya'da sıcaklık kademeli olarak 8 derece düşecek Meteoroloji'den İstanbul ve Ankara dahil 81 il için kuvvetli sağanak ve fırtına alarmı Meteoroloji'den birçok il için yağış uyarısı O illerde yaşayanlar dikkat! Kuvvetli yağış uyarısı yapıldı Samsun'un doğusu için kuvvetli yağış uyarısı Meteoroloji yeni raporu yayımladı! Kuvvetli yağış ve rüzgar geliyor... Saat 11'den itibaren İstanbul ve Ankara dahil 47 il için gök gürültülü sağanak uyarısı Meteoroloji yeni raporu yayımladı! Kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış uyarısı Meteoroloji saat verdi: İstanbul dahil 53 il için kuvvetli sağanak uyarısı! Sel riskine dikkat! Meteoroloji uyardı: 6 ile kuvvetli sağanak geliyor Meteoroloji'den Marmara, Ege ve Batı Karadeniz için kuvvetli sağanak uyarısı Meteoroloji tek tek saydı! İstanbul dahil birçok ile "kuvvetli sağanak yağış " uyarısı Haritadan tek tek illeri göstererek tarih ve saat verdi: Çok kuvvetli şekilde bekliyoruz İstanbul dahil 24 il için kuvvetli sağanak uyarısı Meteoroloji'den 8 il için sarı kodlu uyarı! Meteorolojiden bazı iller için kuvvetli yağış uyarısı