Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 4

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji'den 14 kente sarı kodlu kuvvetli kar ve sağanak uyarısı Meteorolojiden çığ uyarısı: Tedbirli olun Yeni haftaya dikkat! Meteoroloji açıkladı: 81 kenti etkisi altına alacak Meteoroloji'den denizlerde ve yurdun batısında fırtına uyarısı Meteorolojiden yurdun batı kesimlerine fırtına uyarısı Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den sağanak ve kar yağışı uyarısı Türkiye'nin baharı kışa döndü: Kuvvetli kar ve sağanak geliyor Mart sonunda bir ilde daha lapa lapa kar sürprizi Türkiye resmen kar altında ve donuyor! 13 il için sarı ve turuncu alarm Doğu Karadeniz ile Batı Akdeniz'de fırtına uyarısı Diyarbakır için flaş uyarı: Yarın sabah çok şiddetli geliyor Gün ve saat verilerek uyarı yapıldı Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar eksilere düşecek, her yer beyaza bürünecek Mart ayı kapıdan baktıracak, kazma kürek yaktıracak: Sıcaklıklar 9 derece düşüyor, kar geliyor Meteoroloji'den kar, fırtına ve sağanak uyarısı: Çok kuvvetli geliyor Hatay, Bitlis, Muş, Ağrı, Van... Son dakika uyarısı geldi 10 il için sarı ve turuncu kodlu alarm verildi: 5 gün boyunca sürecek Meteoroloji gün verdi: Kar geliyor, lapa lapa yağacak! Meteoroloji'den 10 il için sarı kod! Kuvvetli sağanak ve yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı Meteorolojiden 2 bölgeye kuvvetli yağış uyarısı Meteoroloji bölge bölge uyardı! Sağanak, kar yağışı, buzlanma ve çığ... Mart kapıdan baktırdı! Meteoroloji'den kar alarmı! Hafta sonuna dikkat! İstanbul, Ankara dahil birçok ilde sağanak uyarısı! Meteoroloji'den uyarı: Sağanak yağış geliyor, hava sıcaklıkları eksilere düşecek