Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji'den sağanak ve toz taşınımı uyarısı Meteoroloji saat verdi: O illere kuvvetli yağış uyarısı Edirne'de sağanak etkili oldu Meteoroloji'nin uyarılarını takip edin! Türkiye'nin yarısı için sel, yıldırım ve hortum uyarısı Meteoroloji'den 45 ile sarı kodlu uyarı: Çok kuvvetli geliyor Yurdun iç ve batı kesimleri için fırtına uyarısı Tam bahar geldi derken kış geri geliyor: İstanbul dahil 35 il için kuvvetli sağanak uyarısı Meteoroloji'den peş peşe uyarılar: Sağanak yağış, fırtına, çığ... Önemli uyarı geldi: Bu illerde yaşayanlar dikkat Meteoroloji uyardı: Kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor Meteoroloji'den 6 il için sarı kodlu uyarı! Yağışlı hava geri geliyor Meteoroloji yeni raporu yayımladı! Birçok ile 'sarı kodlu' uyarı: Kuvvetli geliyor... Meteorolojiden Marmara'ya fırtına uyarısı Yaz erken geldi! Yurt genelinde yüksek sıcaklıklar etkili olacak Yurt genelinde sıcaklıklar artıyor! Meteoroloji'den yeni rapor Yurt genelinde hava durumu raporu! Meteoroloji'den sağanak uyarısı Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı: Bu illerde yaşayanlar dikkat! Bayramın ikinci günü hava nasıl olacak? O illere gök gürültülü sağanak uyarısı! Bayramın ilk günü kuvvetli yağış uyarısı! Bu illerde yaşayanlar dikkat Meteoroloji'den 2 il için kuvvetli sağanak uyarısı Bayramın 1'inci, 2'nci ve 3'üncü günü 15 il için sarı kodlu uyarı! Bayramda hava nasıl olacak? Meteoroloji uzmanı tahminlerini açıkladı Meteoroloji'den Mardin için kuvvetli sağanak uyarısı Meteorolojiden kuvvetli sağanak uyarısı