Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 15

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji, 'MEUS' ile yangın risk haritaları oluşturuyor Meteoroloji'den 19 il için sarı kodlu uyarı! Kuvvetli yağışlara dikkat Meteoroloji'den 19 ile sarı kodlu uyarı! Aman dikkat: Çok kuvvetli geliyor... Meteoroloji'den flaş uyarı: Yarın kuvvetli yağış bekleniyor... Ankara, Çankırı, Karabük, Kırıkkale, Kastamonu ve Sinop için Meteoroloji'den flaş uyarı Meteoroloji'den 29 il için sarı kodlu uyarı! Hafta sonu planları iptal olacak! İstanbul dahil 29 ile sarı kodlu uyarı Meteoroloji'den İstanbul dahil 81 il için kuvvetli yağış ve toz taşınımı uyarısı Meteoroloji uzmanı uyardı: İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer iller... İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir, Çanakkale'de göz gözü görmeyecek Meteoroloji'den iki il için çok kritik uyarı: 5 gün tehlikeli Meteorolojiden İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne için kritik uyarı! İstanbul, Ankara dahil 81 il için kuvvetli sağanak alarmı! İstanbul, İzmir, Ankara... Cumartesi ve Pazar için kritik uyarı geldi: Kuvvetli olacak! Dünya nisan ayında resmen kavruldu! Kar ve sağanak yağış geliyor! Meteoroloji uyarmıştı! Elazığ'da sağanak zor anlar yaşattı Türkiye donuyor! Birçok ilde mayıs ayında hava sıcaklığı sıfır derecenin altına düştü Kazmayı, küreği, eldiveni, montu hazırlayın! Meteoroloji'den bu kez kar yağışı uyarısı 18 il için uyarı! Meteoroloji sarı kod verdi: Çok kuvvetli olacak Meteorolojiden 5 il için sağanak yağış uyarısı 18 il için sarı kod! Meteoroloji'den kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar düşecek, zirai don bekleniyor Adana’da 4 öğretmenin öldüğü bölgede, yola yine kaya düştü