Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 14

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji uyarmıştı! Sağanak kenti vurdu: Yollar göle döndü Meteoroloji saat vererek uyardı! Kuvvetli yağış geliyor Ankara Valiliği'nden kuvvetli yağış uyarısı Şemsiyelerinizi hazırlayın! Kuvvetli yağış geliyor Meteorolojiden 17 kent için yağış uyarısı Kuvvetli sağanak alarmı verildi: 16 il için sarı 1 il için turuncu kod! Meteoroloji 3 kent için alarm verdi: Kuvvetli sağanak geliyor Türkiye için "Olağanüstü" alarm verildi! Haritalar yayımlandı iller açıklandı İstanbul'dan Ankara'ya Edirne'den Kars'a 71 ile kuvvetli sağanak ve sarı kodlu uyarı! Meteoroloji'den iki il için gök gürültülü sağanak uyarısı  İzmir’de hava griye döndü, çöl tozu sis gibi kente çöktü Yarından itibaren İstanbul dahil 69 ilde gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor Meteorolojiden korkutan uyarı: Bir anda bastıracak, felaketlere yol açabilir! Meteoroloji kent kent sıralayarak uyardı: Kuvvetli yağış geliyor Meteoroloji illeri tek tek uyardı: Sağanak ve toz taşınımına dikkat Meteoroloji'den sağanak yağış ve toz taşınımı uyarısı Meteoroloji müjdeyi verdi: Özlediğimiz bahar havasına bu hafta kavuşacağız İstanbullular dikkat! Bugün kuvvetli sağanak bekleniyor İstanbul dahil 60 ile kuvvetli sağanak geliyor Güneşli günler çok yakın! Meteoroloji açıkladı: Sıcaklıklar yükselecek Türkiye'de nisan ayında son 53 yılın sıcaklık rekoru kırıldı Meteoroloji'den yeni uyarı: Kuvvetli yağış bu hafta da etkisini gösterecek Türkiye haritası yeşile boyandı! Meteoroloji'den sarı kod ve kuvvetli yağış uyarısı Meteorolojiden yeni uygulama: Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen "MEUS"