Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 109

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Kar bastırdı, birçok il beyaza büründü Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı Kuvvetli sağanak ve su baskınlarına dikkat! Meteoroloji uyardı: 2 güne dikkat! Meteoroloji Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alacak Meteoroloji'den zirai don ve sis uyarısı! Meteoroloji uyardı! Kuvvetli sağanak geliyor Meteoroloji'den flaş uyarı! Meteoroloji tek tek saydı ve uyardı! Lapa lapa kar yağışı Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı! Meteoroloji'den 4 il için önemli uyarı Meteoroloji'den o bölgelere uyarı! Saat verildi Meteoroloji uyardı! Yurt genelinde etkili olacak Meteoroloji uyardı: Kar ve soğuk hava geliyor Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklığı düşüyor Meteoroloji açıkladı! Sıcaklık 4 derece birden artacak Meteoroloji uyardı: Pazar gününe dikkat Meteoroloji'den 6 il için kuvvetli yağış uyarısı Meteoroloji duyurdu! Sıcak hava geri geliyor Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı Meteoroloji il il uyardı! Sağanak yağış sona eriyor Meteoroloji'den kar uyarısı! Meteoroloji saat verdi! Kuvvetli yağışa dikkat