Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 107

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji'den İstanbul başta olmak üzere 11 ile kuvvetli yağış uyarısı Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklıkları değişiyor Ekim ayı raporu: En yüksek Cizre'de en düşük Erzurum'da ölçüldü Meteoroloji uyardı! Hava sıcaklıkları düşecek, buzlanma ve don geliyor Meteoroloji saat verdi! Sağanak yağışa dikkat! Meteoroloji'den yurt genelinde sağanak ve fırtına uyarısı Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı! Meteoroloji uyardı: Cuma gününe kadar sürecek İki ilde son 90 yılın en kötü tablosu! Meteoroloji'den sis uyarısı! Bugün de devam edecek Meteoroloji açıkladı! Dört mevsim aynı anda yaşanacak... Meteoroloji uyardı: Bu saatlere dikkat! Erzurum dondu! Meteoroloji'den uyarı geldi Meteoroloji'den hafta sonu için uyarı! Yurt genelinde hava sıcaklıkları artacak Birçok ilde kar yağışı başladı: Yurttan kar manzaraları Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar, don ve sis uyarısı Meteoroloji'den 4 il için kritik uyarı! Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düşecek Meteoroloji uyardı! Kar, yağmur, fırtına... Meteoroloji'den 5 il için uyarı! Çok şiddetli fırtına bekleniyor Meteoroloji bölge bölge uyardı: Kuvvetli geliyor Bu 13 ilde yaşayanlar için uyarı geldi: Bugün ve yarına dikkat! Meteoroloji'den 2 il için fırtına uyarısı!