Macaristan Haberleri

Macaristan, Orta Avrupa'da Karpatlarda kurulu olan ve denize kıyısı olmayan bir ülkedir.

Komşuları; batıda Avusturya ve Slovenya, kuzeyde Slovakya, doğuda Romanya ve Ukrayna, güneyde Sırbistan ve Hırvatistan'dır.

Başkenti Budapeşte olan Macaristan, OECD, NATO, AB, Vişegrad Grubu ve Schengen üyesidir.

Ülkedeki resmî dil, Fin-Ugor dillerinden olan ve Avrupa Birliği'nin 24 resmî dilinden biri olan Macarcadır. Bu bağlamda Macarca, Avrupa Birliği'nde Fince, Estonca ve Maltaca ile beraber Hint-Avrupa dillerinden olmayan dört dilden biridir.

Macarca ifadelerde Türk korkusu Türkiye - Macaristan maçı saat kaçta, hangi kanalda? A Milli Kadın Futbol Takımı'nın kadrosu belli oldu Bolsonaro'nun kaybolduğu 2 gecenin sırrı: Kaçmak için Macaristan Büyükelçiliği'ne sığınmış A Milli Takım, Avusturya maçı hazırlıklarına başladı Milli eskrimci Enver Yıldırım tarih yazdı Macaristan - Türkiye maçı saat kaçta, hangi kanalda? "Türkiye Milli Takımı inanılmaz bir performans gösteriyor" "Türk Milli Takımı son dönemde çok gelişti" A Milli Takım kadrosunda sürpriz değişiklik A Milli Futbol Takımı, 623. maçına çıkacak Macaristan-Türkiye maçının hakemi belli oldu Türkiye ile Macaristan 15. randevuda Macaristan'dan savaş ilanı gibi açıklama! "Brüksel’i işgal etmekten başka şansımız yok" Biden, "diktatör" demişti! ABD Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağırıldı İsveç 11 Mart'ta NATO'nun 32'nci üyesi olacak Havalı Tabanca Trio Erkekler Milli Takımı Avrupa Şampiyonu oldu Macaristan'ın yeni cumhurbaşkanı Tamas Sulyok oldu  Macaristan, İsveç'in NATO'ya katılımını onayladı Macar Parlamentosu İsveç’in NATO’ya katılımını 26 Şubat’ta görüşecek Orban, İsveç'in NATO üyeliği için tarih verdi Türkiye ile Macaristan arasında mutabakat zaptı Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak istifa etti Macaristan’ın C-390 Millennium’u ilk uçuşunu yaptı