Kaan Haberleri

TUSAŞ Kaan, proje adıyla Milli Muharip Uçak (MMU), (İngilizce: Turkish Fighter X veya kısaca TF-X), TUSAŞ tarafından geliştirilen ve Türkiye'nin 2020'li yılların sonunda seri üretim aşamasına getirmeyi planladığı çift motorlu, düşük görünürlük, sensör füzyonu, hava-hava ve havadan yere hâkimiyetlerde üstün özellikleri bulunan beşinci nesil jet muharip uçak projesidir.

2024 yılında ilk uçuşunu yapması hedeflenmektedir. MMU'nun ilk etapta Türk Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan eski F-4 ve F-16 uçaklarının yerini alması ve daha sonrasında ise yabancı ülkelere ihraç edilmesi beklenmektedir.

Resmî olarak 1 Mayıs 2023 tarihinde Kaan adını almıştır.

Kaan Ayhan: "Dortmund benim kapımın önü sayılır. O atmosferde sahaya çıkmak güzel olacak" Türk Hava Kuvvetleri 113 yaşında Milli savaş uçağı büyüledi! KAAN uçtu, Kariye açıldı, Yunan çıldırdı Kaan'ın ikinci test uçuşu dış basında KAAN ikinci uçuşunu da başarıyla gerçekleştirdi Milli Muharip Uçak KAAN'ın silahları için kritik millileştirme Evlatlarınla gurur duy Türkiye  Milli muharip uçak KAAN yeni rengi ile görüntülendi Stoltenberg'den dikkat çeken Türkiye açıklaması! 'KAAN' övgüsü KAAN dünya basınından düşmüyor! TUSAŞ KAAN'ın yapım aşamalarını paylaştı TUSAŞ'tan Türkiye'nin milli muharip uçağı KAAN paylaşımı Yerli savaş uçağı KAAN 'görünmez' olacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye savunma sanayi alanında destan yazıyor Temel Kotil, KAAN'ı Haber Global'e anlattı: Türkiye devrim yapacak, ilk ayak izi bu Türk zırhlılarına küresel övgü Selçuk Bayraktar'dan milli muharip uçak KAAN için tebrik mesajı MSB'den KAAN'ın uçuşuna ilişkin yeni görüntüler!