İzmir Haberleri - Sayfa 4

İzmir, Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde yer alan şehir ve ülkenin 81 ilinden biridir. Ülkenin nüfus bakımından en kalabalık üçüncü şehridir. Ekonomik, tarihi ve sosyo-kültürel açıdan önde gelen şehirlerden biridir. Nüfusu 2020 itibarıyla 4.394.694 kişidir. Yüz ölçümü olarak ülkenin yirmi üçüncü büyük ilidir.

Etrafı Aydın, Balıkesir, Manisa illeri ve Ege Denizi ve Ege Adaları ile çevrilidir.

Antik Çağ'ın ünlü kentleri arasında yer alan Smyrna, İyon kültürünün zenginliklerini bünyesinde barındıran bir şehir olarak adını duyuruyordu. Bu maksatla da bu şehre "Güzel İzmir", "Eski İzmir" ve "la Perle de l'Ionie" (İyonya'nın İncisi) deniyordu. İzmir Körfezi çevresinde bulunan şehir, her yıl İzmir Enternasyonal Fuarı'nı düzenleyen önemli bir fuar merkezi ve liman kentidir. İzmir'in batısında denizi, plajları ve termal merkezleriyle Urla Yarımadası uzanır. İzmir, yatlar ve gemilerle çevrilmiş uzun ve dar bir körfezin başında yer almaktadır. Sahil boyunca palmiye, hurma ağaçları ve geniş caddeler bulunmaktadır. İzmir Limanı, Türkiye'nin en büyük yedinci limanıdır.

En popüler bayram rotaları Eşiyle boşanma aşamasında olan adam, kayınpederi ve kayınbiraderi tarafından öldürüldü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde devir teslim Türkiye için acı gerçeği açıkladı: Hiçbir yönden hazır değiliz Çeşme'de oteller bayrama yüzde 100 dolulukla giriyor Ramazan Bayramı için seyahat rotası önerileri İzmir'de seçim bitti, kokuya karşı savaş başladı İzmir'de hayvanseverler kafes eylemi yaptı O şehrimiz için korkutan açıklama: Daha önce belirlenmemiş fayları tespit ettik Yeni Başkan metroda! Görenler önce şaşırdı, sonra fotoğraf çektirdi Adları var kendileri yok Askerlik arkadaşlarının son buluşması: Feci şekilde can verdiler Türkiye'nin kazanan kadınları Milliyetçi oylar nereye gitti? İstanbul, Ankara ve İzmir'de sonuçları en yakın kim bildi? Öldürdüğü kuyumcunun cesedini bagajında gezdiren zanlı, kadın kimliğiyle yakalandı Cani baba 10 ve 6 yaşındaki çocuklarına kurşun yağdırdı! 1'i hayatını kaybetti, 1'i yaralı İzmir halkı beş dönemdir 'CHP' diyor İzmir seçim analizi, 28 ilçe kırmızı İzmir'de yangında mahsur kalan babası için çığlık atan kadının feryatları ağlattı İzmir'de yürek dağlayan feryat! İzmir Yerel Seçim Sonuçları! 31 Mart 2024 Yerel seçimlerini kim kazandı? Hamza Dağ'dan rakibi Cemil Tugay'a tebrik Resmi olmayan sonuçlara göre İzmir'de seçimi kazanan CHP'li Tugay'dan ilk açıklama